Sindicatele din Educaţie nu acceptă variantele de reducere a cheltuielilor cu personalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicatele din Educaţie nu acceptă variantele de reducere a cheltuielilor cu personalul
Sindicatele din Educaţie nu acceptă variantele de reducere a cheltuielilor cu personalul

Sindicatele din Educaţie spun că nu vor accepta variantele anunţate de ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, privind micşorarea cheltuielilor cu personalul, pe motiv că în învăţământ s-au făcut oricum suficiente economii, deşi acest domeniu este considerat prioritate naţională.

"S-a economisit destul prin neaplicarea legii majorării salariilor, neacordarea celor 100 de euro pentru materialele didactice şi disponibilizările cerute de minister. Ceea ce ne cere acum guvernul, prin vocea ministrului de Finanţe, contravine şi Pactului pentru educaţie, în care învăţământul este considerat o prioritate naţională, şi acordului semnat în 6 mai, prin care am suspendat protestele", a declarat secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Constantin Ciosu, citat de NewsIn.

Potrivit reprezentantului FEN, sindicaliştii spun că vor aştepta să discute cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pentru a vedea ce propuneri are aceasta cu privire la micşorarea cheltuielilor cu personalul. "Apoi, vom decide cum să acţionăm, însă, în niciun caz, nu vom accepta variantele anunţate de ministrul Finanţelor", a mai spus Ciosu.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat, astăzi, că fiecare minister va decide, împreună cu angajaţii, modalitatea ajustării cheltuielilor cu personalul, având la dispoziţie acordarea de zile libere, reducerea programului de lucru sau micşorarea temporară a salariului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite