Sindicate CFR: Nu acceptăm concedierile fără 24 de salarii compensatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicate CFR: Nu acceptăm concedierile fără 24 de salarii compensatorii
Sindicate CFR: Nu acceptăm concedierile fără 24 de salarii compensatorii

Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a afirmat că sindicatele feroviare nu vor accepta disponibilizările dacă nu se vor acorda minimum 24 de salarii compensatorii .

"Nu vom accepta disponibilizările dacă nu se vor acorda minimum 24 de salarii compensatorii. Disponibilizarile ar putea avea loc după 1 ianuarie 2010. Nu vedem cum aceste disponibilizari ar putea să se facă în acest an, deoarace avem semnat un contract colectiv de muncă", a spus Iulian Măntescu, la finalul întâlnirii cu conducerea CFR Marfă, citat de NewsIn.

Citiţi şi:

CFR Infrastructură vrea să renunţe la 1.000 de oameni prin desfiinţarea a 4 regionale

Acesta a punctat că în actualul contract colectiv de muncă nu este prevăzută acordarea de salarii compensatorii.

Iulian Măntescu a menţionat că luni va avea loc o nouă rundă de discuţii cu secretarul de stat Constantin Axinia, iar marţi se vor întâlni din nou cu conducerile celor trei companii feroviare.

Liderii sindicatelor feroviare s-au întâlnit joi cu conducerile companiilor CFR Călători, CFR Infrastructură şi CFR Marfă.

Preşedintele Federaţiei Sindicale Mişcare Comercial, Gheorghe Popa,  a afirmat astăzi că CFR Infrastructură a propus sindicatelor concedierea a 1.000 de angajaţi prin desfiinţarea a patru regionale, Constanţa, Galaţi, Timişoara şi Braşov, şi unor subunităţi ale companiei.

Liderul sindical a mai spus că propunerea conducerii CFR Călători ar putea fi pentru desfiinţarea a 1.300 de locuri de muncă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite