Sindicaliştii din administraţie dau astăzi startul protestelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii din administraţia publică afiliaţi la Federaţia "Columna" deschid astăzi seria protestelor în faţa Guvernului. Astfel, circa 150 de sindicalişti din cadrul primăriilor, Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Consilii Judeţene, Cartea Funciară, Arhivele Naţionale, Poliţii Comunitare vor picheta timp de trei ore în faţa Guvernului, între orele 11.00 - 13.00.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de aplicarea Legii 330/2009, prin care s-au diminuat veniturile salariaţilor, cât şi de disponibilizările din sistem

Totodată, ei cer echivalarea arhivarilor şi arhiviştilor din Arhivele Naţionale cu cei din Academia Română, crearea unei grile separate pentru salariaţii din Direcţiile Generale de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului, rezolvarea situaţiei din cadrul Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară prin respectarea Contractului Colectiv de Muncă valabil pe anul 2010, urgentarea aplicării Legii Poliţiei Locale şi acordarea statutului special poliţistului comunitar/local.

Protestul se va încheia în data de 7 mai. Federaţia Columna are peste 18.000 de membri.

Sindicaliştii de la Columna nu sunt singurii care vor organiza proteste. În 5 mai, membrii Federaţiei Naţionale a Sidicatelor din Administraţie (FNSA) ar putea intra în grevă pe termen nedetrminat din cauza nemulţumirilor legate de diminuarea salariilor  cu 45% ca urmare a aplicării legii unice a salarizării, dar şi a posibilelor disponibilizări din sistem.

Între 10 şi 15 mai, Cartel Alfa va organiza zilnic proteste în faţa Parlamentului pentru legea pensiilor.

Agricultorii afiliaţi la Agrostar vor participa la un miting de protest, în 11 mai, în care vor cere achitarea plăţilor restante pentru lapte, carne de porc şi de pasăre, subvenţii pentru motorină şi renunţarea la OUG prin care micii producători au voie să îşi vândă produsele doar dacă au firmă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite