Sindicaliştii ANP: salariul mediu de 2.737 de lei este doar pentru ofiţeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii ANP: salariul mediu de 2.737 de lei este doar pentru ofiţeri
Sindicaliştii ANP: salariul mediu de 2.737 de lei este doar pentru ofiţeri

Sindicaliştii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor susţin că instituţia centrală dezinformează şi oferă cifre greşite, deoarece salariul mediu de 2.737 lei ar fi doar pentru funcţiile de ofiţeri din Aparatul Central.

SNLP şi FSANP informează din nou că salariul mediu net pentru un angajat al sistemului penitenciar este de aproximativ 1.700 lei, incluzând sporurile şi că 85% din personal avînd funcţie de agenţi.

Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) protesteaza fata de reacţia inconştientă a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) la revendicările SNLP si FSANP, referitoare la soluţionarea problemelor legate de subfinanţarea sistemului penitenciar şi a lipsei de transparenţă decizională”, se arată într-un comunicat.

Sindicaliştii precizează în comunicat că s-au întâlnit miercuri cu primul ministru, care le-a promis că săptămâna viitoare vor fi discutate în Guvern problemele din sistemul penitenciar.

SNLP şi FSANP mai arată în comunicat că bugetul ANP pentru 2009 este de 85% faţă de anul trecut.

Angajaţii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor consideră că instituţia pentru care lucrează le-a adus „un afront” şi este „o dovadă a lipsei de comunicare ce caracterizează ANP şi Ministerului Justiţiei”.

Salariul mediu lunar al unui angajat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor este de 2737 de lei, la care se adaugă norma de hrană de 24 de lei pe zi, a precizat astăzi ANP, contrazicând astfel afirmaţiilor liderilor sindicali din sistemul penitenciar, care au spus că salariul mediu este de 1700 de lei.

ANP a precizat totodată că datoriile către furnizori, înregistrate  în întregul sistem penitenciar, până la data de  31 mai 2009, sunt în valoare totală de 27.449 mii lei. Conform balanţei de verificare, rezultă că, în urma achitării în luna iunie, a sumei de 10.361 mii lei, suma totală rămasă neachitată faţă de furnizori este de 17.088 mii lei, se arată în comunicatul ANP.

Totodată, în bugetul pe anul 2009 al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au fost alocate fonduri pentru titlul II “Bunuri şi servicii” , în valoare totală de 138.733 mii lei, reprezentând 96% din fondurile alocate la acelaşi titlu de cheltuieli, în anul 2008. 
Tot în bugetul pe 2009, la capitolul fonduri pentru “Active financiare” a fost alocată suma totală de 30.810 mii lei, cu 18% mai mult decât în anul 2008, din care 28.110 mii lei subvenţii de la bugetul de stat şi 2.700 mii lei venituri proprii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite