Sindicaliştii se pregătesc pentru proteste de stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartel Alfa cere Guvernului majorarea salariului minim pe economie de la 600 lei la 800 lei, pentru a menţine puterea de cumpărare a populaţiei.

Sindicaliştii resping proiectul de ordonanţă de urgenţă care diminuează salariile bugetarilor şi cer neadoptarea acestuia. În Scrisoarea deschisă trimisă de către sindicaliştii din Cartel ministrului Muncii, Marian Sârbu, se cere: “Demararea, de urgenţă, a negocierilor pentru legea de salarizare unitară în sectorul bugetar, realmente necesară şi prioritară.

De asemenea, stabilirea clară a unui calendar al negocierilor privind măsuri concrete de conservare a locurilor de muncă, în toate sectoarele de activitate. Stabilirea clară a unui calendar al negocierilor privind creşterea salariului minim pe economie”.

Dacă Guvernul va adop­ta ordonanţa, sindicaliştii sunt pregătiţi de proteste, peste 20.000 de persoane vor participa la un miting de amploare în Bucureşti. “În cazul în care se adoptă această ordonanţă, vom organiza în câteva zile un miting de amploare în Capitală”, a declarat Liviu Apostoiu, vicepreşedintele confederaţiei Cartel Alfa.

Şefi noi la CFR


Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a numit în funcţie noii directori ai companiilor feroviare CFR Infrastructură, CFR Călători şi CFR Marfă.

Cei trei sunt foştii directori interimari ai respectivelor companii feroviare. Astfel, conducerea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA a fost preluată de Viorel Scurtu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite