Sindicaliştii opresc joi metroul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii opresc joi metroul
Sindicaliştii opresc joi metroul

Angajaţii de la metrou vor intra peste două zile în grevă de avertisment, nemulţumiţi de negocierile cu şefii Metrorex. Astfel, metroul nu va circula joi dimineaţă, între 4.00 şi 6.00, călătorii fiind afectaţi doar o oră, pentru că accesul acestora în staţii se face de la ora 5.00.

„Salariaţii de la metrou vor intra în grevă de avertisment aşa cum a fost preconizat. Vom merge după grafice şi va fi o perturbare din start, deoarece o oră metroul nu va circula“, a declarat preşedintele Uniunii Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Rădoi. Acesta a adăugat că, dacă nu li se vor accepta majorările salariale propuse, ar putea fi declanşată şi greva generală începând de săptămâna viitoare.

Victime: câteva sute de călători
Potrivit directorului Metrorex, Gheorghe Udrişte, circulaţia cu metroul nu va fi foarte afectată la acea oră. „La ora aceea nu sunt foarte mulţi călători, este vorba doar de câteva sute. Nu afectează în mare măsură circulaţia. Începând cu ora 6.00 se aglomerează“, a spus Gheorghe Udrişte.

De asemenea, începând de astăzi, între orele 11.00 şi 13.00, aproximativ 200 de sindicalişti de la metrou vor picheta sediul Guvernului.
Liderul de sindicat a precizat că, în caz de grevă generală, metroul nu va circula între orele 5.00 şi 16.00, ci doar de la 16.00 la 23.00.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite