Sindicaliştii de la Azomureş cer ajutorul lui Şereş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii sindicatului "Alternativa 2002" din Azomureş acuză interese de subminare a producţiei autohtone de îngrăşăminte chimice, în condiţiile în care se apropie primăvara, iar combinatul

Liderii sindicatului "Alternativa 2002" din Azomureş acuză interese de subminare a producţiei autohtone de îngrăşăminte chimice, în condiţiile în care se apropie primăvara, iar combinatul produce 60 la sută din necesarul intern pentru agricultură.
Ei au solicitat ministrului economiei şi comerţului, Codruţ şereş, secretarului de stat Vasile Nistor, prefectului Ciprian Dobre, precum şi sindicatului UFS Atlas să intervină pentru ameliorarea situaţiei combinatului, care riscă să se închidă. Azomureş a fost oprit timp de trei săptămâni, în prezent funcţionând doar la jumătate din capacitate, din cauza preţului ridicat la gazul metan. În baza unui acord semnat, anul trecut, între Ministerul Economiei, patronate şi sindicat, AZO a primit în 2005 gaz la un preţ care a permis funcţionarea societăţii, după ce AGA decisese, în primă instanţă, să închidă unitatea. "Nu înţelegem de ce ROMGAZ a decis să majoreze retroactiv preţul gazului, de la 1 ianuarie, cu 50 de dolari. Situaţia în care se află Azomureşul are la bază interesul ca producţia de îngrăşăminte să nu mai funcţioneze, pentru ca aceste produse să fie aduse din Ucraina, mai ieftin", crede liderul de sindicat Maria Dăndărău. Zilele trecute, Azomureş a raportat rezultatele financiare preliminate pe 2005, conform cărora a obţinut un profit net de 168,56 miliarde ROL, în scădere cu 33 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite