Sindicaliştii au ieşit din nou în stradă. Azi au protestat sănătatea şi educaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicalişti au ieşit astăzi din nou în stradă după ce ieri aproape 10.000 de oameni au participat la cel mai mare protest al sezonului, unde s-au înregistrat incidente violente.

UPDATE 12:00 Mitingul s-a încheiat înainte de ora stabilită, 13:00, în linişte, spre deosebire de ziua de ieri.

Printre "urările de bine" adresate Guvernului, sindicaliştii au solicitat revenirea la Legea unitară a salarizării asociată anul trecut, stoparea disponibilizărilor, reducerea măsurilor de austeritate, nepromulgarea legii pensiilor în forma ei actuală. La protestul de astăzi au participat circa 1.000 de oameni.

UPDATE 10:45 Sindicaliştii s-au adunat în Piaţa Victoria şi deja au început să fluiere şi să scandeze lozinci. Printre pancartele fluturate de ei, se numără şi una destinată ministrului Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, cu mesajul: "Aţi luat pielea de pe noi ca s-aveţi poşete noi".

Circa 4.000 de sindicalişti din sănătate, educaţie şi asistenţă socială, afiliaţi la "Cartel Alfa", au primit autorizaţie pentru a protesta astăzi în faţa Guvernului, nemulţumiţi faţă de măsurile de austeritate impuse de Guvernul Boc.

Mâine, sindicaliştii Cartel Alfa vor continua mitingul în faţa Palatului Victoria, unde vor mai veni sindicalişti din sectorul economic, poliţie şi penitenciare, urmaţi, luni, de cei din administraţie şi chimie.

Nemulţumirile celor de la Cartel Alfa sunt aceleaşi ca şi ale  protestatarilor de ieri, bugetarii afiliaţi la CNSLR Frăţia. Prin aceste proteste ei vor să le arate guvernanţilor că nu sunt de acord cu diminuarea salariilor şi cu disponibilizările anunţate.

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a spus că în toate zilele de proteste vor fi în stradă aproximativ 26.000 de oameni şi a îndemnat cetăţenii să reacţioneze pentru că "neieşirea în stradă înseamnă o acceptare tacită a măsurilor Guvernului".

Aproape 10.000 de sindicalişti de la CNSLR-Frăţia au participat ieri la cel mai mare protest al sezonului, intitulat „Mitingul celor nemulţumiţi". Sindicaliştii prezenţi la miting s-au îmbrâncit cu forţele de ordine cu scopul de a ajunge spre sediul Guvernului. După busculadă, gardul de protecţie a fost mutat cu doi metri spre Guvern.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite