Silviu Ionescu: "Regret că am lăsat cheia în maşină şi că nu am demisionat mai devreme"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Ionescu, acuzat de moartea unei persoane şi rănirea altor două
Silviu Ionescu, acuzat de moartea unei persoane şi rănirea altor două

Diplomatul Silviu Ionescu, asupra căruia există 13 capete de acuzare din partea justiţiei din Singapore, a declarat că regretă două greşeli pe care le-a făcut în ziua accidentului.

Diplomatul român a spus că a făcut o eroare lăsând chia în maşină şi că trebuia să îşi dea demisia mai repede pentru a pleca acasă.

"Am lăsat cheia în maşină şi îmi repreoşez că nu mi-am dat demisia să plec de acolo. Familia mea a plecat mai devreme din cauza stresului pe care-l suportam chiar înainte de accident", a spus Silviu Ionescu la emisiunea News Magazine.

Eu mă apăr cu eroriile intenţionate, a adăugat el. "Corpul s-a incinerat deşi legea singaporeză specifică că aceasta este proba principală într-un astfel de proces".  Bărbatul a adăugat că "abaterile pe care le-a făcut arătau corupţia din Singapore".

Diplomatul Ionescu crede că este victima unei înscenări pusă la cale de autorităţile din Singapore. "S-a mai încercat o înscenare a mea şi când s-a văzut că era şoferul meu la volan, s-a renunţat la acuzaţie", a spus diplomatul.

Ionescu a susţinut că nu a primit ameninţări, dar a vorbit despre un director de televiziune, al cărui nume nu l-a specificat, că ar fi fost în posesia unei casete cu diplomatul care a ieşit din maşină cu o sticlă de lichior în mână, iar apoi a bătut-o cu picioarele pe prima victimă şi a plecat spre al doilea accident.  Silviu Ionescu i-a spus directorului să dea publicităţii acele imagini pentru a putea discuta pe baza lor.

"Eram acolo de toate. Am supărat partea de acolo, cu rapoartele mele din ultimul an. Ştim că autorităţile singaporeze ne citeau corespondenţa diplomatică", a completat Silviu Ionescu.

Diplomatul are părerea că este victima unor încercări de a-l denigra. 

Autorităţile din Singapore pregătesc 13 capete de acuzare împotriva diplomatul român Silviu Ionescu, după ce anchetă a stabilit că acesta se afla la volanul maşinii ambasadei care a fost implicată în decembrie într-un accident rutier soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor două, scrie publicaţia The Straits Times.

Ionescu va fi acuzat, între altele, de conducere imprudentă, vătămare gravă şi părăsire a locului accidentului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite