Sighişoara va fi supravegheată de 29 de camere video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actele de vandalism care se petrec mai ales pe timpul nopţii pe domeniul public în Sighişoara şi infracţiunile rămase cu autori necunoscuţi l-au determinat pe primar să propună încă din

Actele de vandalism care se petrec mai ales pe timpul nopţii pe domeniul public în Sighişoara şi infracţiunile rămase cu autori necunoscuţi l-au determinat pe primar să propună încă din luna februarie a acestui an înţesarea oraşului cu camere de supraveghere după modelul celor amplasate pe DN 1 între Bucureşti şi Braşov.
Astfel, la ultima şedinţă de consiliu local, de săptămâna trecută, a fost aprobat proiectul tehnic pentru realizarea sistemului de supraveghere video în municipiul Sighişoara. Este vorba de 29 de camere, amplasate în Cetate, în centrul oraşului, pe E60, în zonele Bărăgan, Viilor şi pe strada Ana Ipătescu, în valoare totală de 119.000 euro. Prin intermediul acestora se va încerca prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi a actelor de vandalism şi distrugere a mobilierului urban, întrucât făptaşii vor putea fi identificaţi mai uşor. De asemenea, la cererea Poliţiei Rutiere, se poate monitoriza şi traficul auto în aceste zone. Urmează să se întocmească caietul de sarcini pentru licitaţia în urma căreia se va alege societatea care va instala sistemul de supraveghere în oraş, lucru care se va întâmpla chiar din acest an.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite