UPDATE Negocieri eşuate: salariile din Educaţie nu vor creşte de la 1 ianuarie 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Muncii a refuzat joi, la întâlnirea cu sindicatele din învăţământ, să mărească coeficienţii din Educaţie ce vor fi cuprinşi în noua Lege a salarizării unitare.

ORA 15.20 Ce au declarat sindicatele la finalul discuţiilor de la Ministerul Muncii:

   • salariile din educaţie nu pozitioneaza invatamantul pe pozitia pe care o merita
   • asteptam o noua asezare a coeficientilor si o lege care sa creeze o stabiitate financiara in Educatie
   • am cerut un coeficient de 7 pentru Educatie, care sa se aplice de la 1 ianuarie 2011, pentru ca angajatii din invatamant au pierdut 40-50% din salarii. Ministerul ne-a promis o revenire la vechile salarii dupa 2013, dar oamenii noastri traiesc acum. Noi nu putem accepta alta varianta
   • povesti din astea ca din 2013 vom ajunge la niste coeficienti sunt necredibile, pe noi ne intereseaza ce se intampla de la 1 ian 2011, de aceea avertizam toti colegii ca prin asumarea Legii salarizarii se perpetueaza diminuarea salariilor din invatamant
   • problema cheie e salariul minim pe economie. Noi propunem ca el sa creasca din 1 ianuarie 2011 la 700 de lei si atunci acei coeficienti negociati cu Ministerul Muncii ar fi acceptabili pentru noi.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a invitat joi, la ora 14.00, sindicatele din educaţie, pentru negocieri privind coeficienţii din legea cadru a salarizării unitare din 2011.

Modificări pe fugă la legea educaţiei

După întâlnirea cu reprezentanţii FMI, ai Băncii Mondiale şi ai Comisiei Europene, de ieri, Ioan Botş a declarat că Parlamentul trebuie să conchidă asupra Legii pensiilor şi că el şi-a asumat prezentarea Legii salarizării în Guvern, săptămâna viitoare. În ceea ce priveşte Legea salarizării, ministrul Muncii a spus că varianta finală va fi gata în două săptămâni, el asumându-şi prezentarea ei în Guvern săptămâna viitoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite