Sicriele morţilor din Spania au ajuns în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sicriele morţilor din Spania au ajuns în ţară
Sicriele morţilor din Spania au ajuns în ţară

Victimele au fost transportate la Cluj cu trei avioane diferite. Un convoi cu cele şase victime ale accidentului din zona Valencia, din data de 5 septembrie din Spania, a plecat în această dimineaţă de la Cluj spre localităţile de origine din judeţele Bihor şi Arad.

Victimele au sosit cu trei zboruri diferite, la sfârşitul săptămânii, venind dinspre Madrid şi Valencia. Înhumarea celor şase victime plecate la cules de struguri va avea loc marţi, separat, după ritualuri diferite, în comunele Avram Iancu - Bihor şi Mişca - Arad.

Sosire-surpriză

Sosirea primelor trei sicrie, cu o zi mai repede decât cea anunţată, a luat prin surprindere atât familiile, cât şi autorităţile care s-au ocupat de formalităţi. Deşi erau aşteptate sâmbătă seara, sicriele cu trupurile neînsufleţite ale victimelor Viorel Bancs, Sorin Buzaş şi Ioan Buzaş au sosit vineri seara. Primarul localităţii Avram Iancu şi Alexandru Mureşan, patronul firmei de servicii funerare Requiem din Cluj au fost anunţaţi telefonic aproape de miezul nopţii, de la aeroportul din Cluj, de sosirea victimelor.
„A trebuit să convocăm rapid angajaţii pentru a prelua sicriele”, ne-a spus Alexandru Mureşan, patronul firmei. Sâmbătă au sosit şi celelalte corpuri neînsufleţite, Maria Raţ, Ioan Lucan şi Milian Bălaj, cu alte două curse, dinspre Madrid şi Valencia, via Bucureşti.
Sicriele au fost aşteptate de viceprimarul din Avram Iancu, Dan Chirla, şi de reprezentanţii firmei de servicii funerare Requiem.
Împreună cu transportul din Madrid a sosit şi Dan Bancs, fratele şoferului Viorel Bancs, decedat în accident. Obosit după două săptămâni de alergătură, fratele şoferului ne-a relatat că a întâmpinat numeroase obstacole în efortul de repatriere a victimelor. „Spaniolii au încercat să arunce vina asupra fratelui meu”, a spus acesta.

7.000 de euro repatrierea

Viceprimarul din Avram Iancu, Dan Chirla, ne-a relatat că autorităţile spaniole au contactat familiile celor şase victime, solicitând suma de 7.000 de euro pentru fiecare victimă, pentru repatriere. „Atunci am angajat un avocat, care a reuşit într-un timp record să obţină o sentinţă prin care vina pentru accident era dată exclusiv asupra şoferului de pe camionul spaniol. Costurile repatrierii, în jur de 42.000 de euro au trecut în acest moment asupra asiguratorului spaniol”, ne-a spus Chirla.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite