Sibiul riscă să nu fie inclus în patrimoniul UNESCO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibiul riscă să nu fie inclus pe Lista patrimoniului mondial, din cauza noii orientări a UNESCO către alte situri, a declarat, ieri, primarul oraşului, Klaus Johannis. "Nu există în momentul de

Sibiul riscă să nu fie inclus pe Lista patrimoniului mondial, din cauza noii orientări a UNESCO către alte situri, a declarat, ieri, primarul oraşului, Klaus Johannis.
"Nu există în momentul de faţă nicio garanţie că Sibiul va fi inclus pe lista monumentelor UNESCO. () Este o problemă care este bine să se ştie. UNESCO a adoptat o politică în ultimii ani care nu favorizează centre istorice", a precizat primarul sibian. Klaus Johannis crede că, în prezent, există pe lista UNESCO foarte multe centre istorice din Europa, motiv pentru care Sibiul, viitoare capitală culturală europeană, ar putea să fie refuzat de această organizaţie. "Pe lista UNESCO sunt foarte, foarte multe centre istorice din Europa. În ultimii ani a fost constatată o orientare spre alte situri decât centre istorice din Europa. Deci, asta ar fi singura problemă, nu Sibiul sau aspectul Sibiului", a menţionat Klaus Johannis. Cel mai mare sit arhitectural medieval din Europa, Sibiul, candidează de anul trecut pentru a fi inclus pe lista ansamblurilor monumentale din Patrimoniul Mondial UNESCO. Experţii UNESCO vor inspecta Sibiul în perioada 28-30 august, pentru a decide dacă oraşul va intra în patrimoniul UNESCO. Sibiul va afla abia anul viitor dacă va face parte din patrimoniul UNESCO, în urma mai multor evaluări. Pe lista patrimoniului mondial UNESCO sunt trecute, până acum, şapte obiective din România: Delta Dunării, ansamblul de sate cu biserici fortificate din Transilvania, Mănăstirea Horezu, bisericile din nordul Moldovei, cetăţile dacice de la Orăştie, bisericile maramureşene din lemn şi centrul istoric al oraşului Sighişoara.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite