Sibiu, în 30 de minute cu trenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima cursă de probă a trenului interurban în Sibiu a scos timpi foarte buni. Din Gara Mare a Sibiului până la ieşirea din oraş, adică circa trei sferturi din oraş, automotorul de tipul

Prima cursă de probă a trenului interurban în Sibiu a scos timpi foarte buni. Din Gara Mare a Sibiului până la ieşirea din oraş, adică circa trei sferturi din oraş, automotorul de tipul “săgeţii albastre” a făcut 26 de minute.

Aceasta, în condiţiile în care s-a făcut o singură oprire de 6 minute. În afară de acest traseu, trenul interurban a mai circulat, pe rând, şi pe relaţia Sibiu - Cisnădie şi Sibiu - Ocna Sibiului. Garnitura a avut cel mai mare impact la Cisnădie, unde oamenii s-au adunat în gară să vadă „minunea” - primul tren venit la Cisnădie după şase ani.

Mingea, în terenul administraţiei

Oamenii de afaceri, consulul general al Germaniei la Sibiu şi autorităţile locale s-au arătat mulţumiţi de rezultate. “Am arătat că există infrastructură şi că se poate pune în realitate un astfel de tren. Acum aşteptăm iniţiativa administraţiei”, a declarat Jens Kielhorn, responsabil de proiect din cadrul Clubului Economic German.

“Dacă nu se caută soluţii, nu se găsesc. Este un proiect foarte interesant”, a comentat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch, care a promis că va căuta un cadru legal.

Pentru implementarea trenului inteurban la Sibiu ar fi nevoie de circa 15 milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite