VIDEO Votaţi-o pe Petruţa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La 19 decembrie, românii o vor putea susţine pe Petruţa în finala concursului de la RTL
La 19 decembrie, românii o vor putea susţine pe Petruţa în finala concursului de la RTL

Petruţa Cecilia Kupper (28 de ani) s-a calificat în finala „Supertalent“, care va avea loc la 19 decembrie. Românii o pot vota prin telefon sau prin SMS la numerele afişate pe ecran în timpul show-ului. Petruţa Cecilia Kupper îşi aminteşte clipele de dinaintea semifinalei concursului de la RTL, care a făcut-o celebră. A avut emoţii, dar totul a ieşit bine.

A impresionat publicul german, dar şi juriul, încă de la prima apariţie în cadrul concursului „Supertalent". Prestaţia Petruţei de sâmbăta trecută - 5 decembrie - i-a asigurat acesteia intrarea în finala concursului, alături de alţi nouă concurenţi.

Ziua concursului şi surpriza RTL

Stresul şi emoţiile mari i-au creat surprize neplăcute chiar cu câteva ore înainte de concurs. „A fost foarte interesant în ziua concursului. Eram foarte emoţionată şi stresată. A avut loc repetiţia generală, proba de costum şi de machiaj, din nou repetiţii, iar pe la ora 14.00 mi-a ieşit un herpes. Mă rugam la Dumnezeu să nu-mi provoace probleme când cânt. Nu am mâncat aproape nimic", îşi aminteşte sibianca.

A început să aibă îndoieli că publicul o va vota când a văzut copiii talentaţi care participau alături de ea. Filmuleţul care circulă pe Internet este însă o demonstraţie a atracţiei pe care Petruţa şi naiul ei o exercită asupra nemţilor. În momentul în care începe să cânte, publicul pare că intră în transă, iar la final o acoperă cu aplauze furtunoase.

„Nu m-am aşteptat să intru în finală. Mă gândeam că o să fie o finală doar cu copii. Am fost surprinsă că lumea m-a votat", mărturiseşte Petruţa.

Reacţia publicului şi voturile care au propulsat-o în finală nu au fost singurele elemente imprevizibile ale serii. Producătorii show-ului i-au pregătit şi ei o surpriză: două dintre surorile ei, Elena şi Lorena, se aflau în public.

„Surpriza a fost de nedescris. M-a bucurat enorm! Eram fericită. Am trăit din plin acea zi şi-mi doream să se întâmple aşa cum vrea Dumnezeu! După ce am aflat că sunt în finală, am vorbit cu Elena şi cu Lore vreo două ore. Timpul a fost foarte scurt, iar ele au plecat duminică înapoi", îşi aminteşte Petruţa, care acum este deja în febra repetiţiilor pentru marea finală din 19 decembrie.

Repetiţii cu şi fără Jessi

Când a aflat că s-a calificat printre cei 30 de semifinalişti, şi-a dat seama că are o şansă reală de a-şi vedea visul mai aproape. Şi-a stăpânit emoţiile şi a făcut primul pas spre finală. Deşi i-a fost greu să aleagă, a optat pentru piesa „Once Upon a Time in the West", compusă de Ennio Morricone.

„M-am gândit la mai multe piese, dar am ales în cele din urma «Once Upon a Time in the West». Este o piesă frumoasă, cunoscută şi emoţionantă", explică Petruţa alegerea sa.

Aceasta povestea, cu aproape două luni în urmă, că melodia pe care o va cânta contează enorm în decizia publicului. Au urmat ore în şir de repetiţii, în timp ce fiica ei de doi ani şi jumăte era la grădiniţă, pentru că nu întotdeauna putea exersa cu ea acasă.

„M-am pregătit intens, am exersat foarte mult, mai ales dimineaţa, după ce o duceam pe Jessi la grădiniţă. Am studiat până la şase ore pe zi. Jessi e foarte geloasă pe naiul meu, iar dacă vreau să cânt şi ea nu e într-o stare bună, începe să plângă. Dacă nu o iau în seamă, se enervează şi-mi ia partiturile din faţă sau îmi scoate combina din priză, ca să nu mai pot cânta. Uneori însă cere să-i dau naiul ca să cânte ea sau ia chitara şi începe să mă acompanieze", se amuză Petruţa.

Naista îşi aduce aminte cum a văzut, anul trecut, o reclamă a concursului şi cum şi-a propus să înveţe limba germană pentru a ajunge acolo. I se pare incredibil că a reuşit să ajungă până în finală şi crede că totul i se datorează lui Dumnezeu.

O vedetă în orăşelul ei

Petruţa e felicitată de toată lumea în orăşelul din nordul Germaniei, Osnabrück. „E un sentiment plăcut... nu îmi vine să cred! Mă simt bine şi mă bucur că toţi locuitorii m-au susţinut şi au sunat. Oamenii mă opresc pe stradă şi mă felicită cu lacrimi în ochi", a mărturisit Petruţa.


Panflötistin Petruta Küpper 3 3 - Das Supertalent 2009
Încărcat de Nedud. - Videos of family and friends from around the world.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite