Sibiu: Sibiul a impresionat Comisia Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doi ani de când a fost în centrul atenţiei europenilor, oraşul Sibiu este lăudat de Uniunea Europeană. Comisia de specialitate a finalizat raportul legat de programul „Sibiu – Capitală Culturală Europeană“, care a vizat gradul de eficienţă, durabilitate şi relevanţă a programului pentru oraş.

În concluzia raportului de evaluare se arată că Sibiul a fost eficace în atingerea obiectivelor în domeniul economic, turistic şi în dezvoltarea urbană. „Turismul a înregistrat o creştere şi există dovada unui impact survenit în economia locală", se arată în raport.

Comisia Europeană a considerat că printre punctele forte a fost programul cultural, care a fost foarte amplu şi a conţinut elemente inovatoare, precum utilizarea spaţiilor urbane şi parteneriatul cu Luxemburg, alături de care a fost capitală europeană în 2007.

„Ne bucură faptul că programul Sibiu Capitală Culturală Europeană şi-a îndeplinit într-o mare măsură angajamentele, că obiectivele au fost îndeplinite şi că aşteptările lor au fost satisfăcute, lucru care, de fapt, reiese şi din acest raport", a spus primarul Sibiului, Klaus Johannis.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite