O manevră greşită a curmat viaţa unui pilot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 34 de ani din Sibiu şi-a pierdut viaţa ieri, după ce deltaplanul pe care îl pilota s-a prăbuşit pe aerodromul Măgura, din Cisnădie.

Zborul trebuia să fie unul de rutină, iar cu siguranţă pilotul Mihai Vişan nu s-a gândit că va fi ultimul din viaţa sa.

Primele cercetări au arătat că pilotul a zburat la o altitudine prea mică, iar la o manevră una dintre aripi a atins solul. Pilotul a încercat să redreseze aparatul şi să aterizeze de urgenţă, dar nu a mai reuşit. Deltaplanul de tip Cormoran cu motor şi două locuri s-a prăbuşit, iar pilotul a murit pe loc.

„Din primele cercetări se pare că accidentul s-a produs din cauza unei erori umane. Urmează să mai facem verificări şi expertize pentru a afla care au fost cauzele exacte ale producerii tragediei", ne-a declarat Alexandru Florenţa, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. O echipă de experţi de la Direcţia Generală de Aviaţie din cadrul Ministerului Transporturilor şi de la Autoritatea Aeronautică Română va sosi la Sibiu pentru
cercetări.

14 ani de experienţă

Mihai Vişan (34 de ani) era un pilot cu experienţă cu peste 1.000 de ore de zbor la activ. S-a urcat prima dată într-un aparat de zbor în 1993, iar trei ani mai târziu a obţinut şi brevetul de pilotaj. De atunci, a efectuat sute de zboruri pe deltaplane similare. Aparatul pe care l-a pilotat ieri aparţinea unui prieten şi avea verificările făcute la zi.

Mihai Vişan era căsătorit şi avea un băieţel în vârstă de 5 ani. Chiar sâmbătă tânărul i-a sărbătorit fiului său ziua de naştere. Familia este în stare de şoc. Nici prietenilor şi nici colegilor nu le vine să creadă ceea ce s-a întâmplat. Toţi spun că Mihai Vişan era un împătimit al zborului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite