Bilete mai ieftine şi zboruri mai multe pentru sibieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul din Sibiu a fost modernizat cu 70 de milioane de euro
Aeroportul din Sibiu a fost modernizat cu 70 de milioane de euro

Pentru a atrage mai multe zboruri la Sibiu, conducerea aeroportului a decis reducerea principalelor tarife de aterizare şi decolare şi alinierea lor la nivelul celor practicate în alte oraşe din ţară.

Drept urmare, compania Blue Air a anunţat deja că numărul curselor pe care le operează pe aeroportul de la Sibiu va creşte de la opt la 32 pe săptămână, odată cu începerea sezonului estival.

Un alt efect al scăderii tarifelor pentru operatori a fost reducerea semnificativă a preţului biletelor de avion.

Reprezentanţii companiei Carpatair spun că ieftinirea biletelor se va produce odată cu confirmarea oficială a noilor tarife. Un pasager care se deplasa pe ruta Sibiu - Roma cu Carpatair plătea, până acum, 126 de euro.

Cu noile taxe de aeroport, preţul se va reduce cu 18%, ajungând la 108 euro. Pentru cei care vor să zboare de la Sibiu la Stuttgart cu Blue Air, biletul costă acum 43,5 euro. După ieftinirea taxelor, preţul va ajunge la 37,5 euro. „Vom fi aliniaţi la tarifele care se practică pe piaţa internă şi internaţională de la finele acestei luni", a spus directorul aeroportului din Sibiu, Augustin Sava.

Tariful de aterizare pentru aeronave a fost redus cu 25%, iar cel de decolare cu aproximativ 30%.

Sibiul se „bate" cu Clujul şi Timişoara pentru atragerea unui număr cât mai mare de companii low-cost, care să opereze zboruri de pe aeroportul în care Consiliul Judeţean şi Primăria Sibiu au investit peste 70 de milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite