Supravieţuiri miraculoase din accidente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă de 4 ani a fost singura care a rămas în viaţă dintr-o maşină făcută zob în apropiere de Sibiu. Un tânăr a fost scos în ultimul moment dintr-un autoturism în flăcări, iar doi muncitori au scăpat fără nicio zgârietură după ce o maşină a aterizat peste şanţul pe care îl săpau.

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte cinci au ajuns la spital, în urma unui cumplit accident petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN1, la ieşirea din Sibiu. În mod miraculos, o fetiţă de 4 ani a fost singurul supravieţuitor dintr-un autoturism care s-a făcut praf în urma impactului.

Accidentul a avut loc  în apropierea localităţii Şelimbăr, aflată la doar câţiva kilometri de municipiul Sibiu. Conform poliţiştilor, un autoturism Opel a pătruns pe contrasens şi a izbit frontal o maşină înmatriculată în Arad.

Şoferul şi alţi cinci pasageri ai Opelului au fost grav răniţi. Din maşina cu numere de Arad nu a scăpat decât o fetiţă în vârstă de 4 ani, a cărei identitate nu este cunoscută încă. Celelalte cinci persoane aflate în autoturism (un român şi patru bulgari) au fost ucise pe loc.

Protejată de-o pătură

Micuţa se afla pe bancheta din spate a maşinii, în braţele unei femei. Martorii spun că era învelită cu o pătură şi cu un teanc de haine, care, cel mai probabil, au protejat-o în timpul impactului. A fost dusă la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, unde se află şi acum internată pentru că autorităţile nu au reuşit deocamdată să o identifice. „Momentan nu se ştie al cui este copilul", a declarat Luciana Balteş, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.

În maşina în care se afla copila, mai erau încă cinci persoane, trei femei şi doi bărbaţi. Şoferul era singurul român din autoturism, celelalte persoane fiind de cetăţenie bulgară.

Autorităţile sibiene au contactat ieri Ambasada Bulgariei din România pentru a anunţa rudele victimelor. Doar după ce ele vor sosi la Sibiu se va putea şti cum se numeşte fetiţa şi a cui este. 

Salvat din maşina în flăcări 

Adrian Trică a scăpat dintr-o maşină în flăcări



Un tânăr de 27 de ani a fost salvat în ultima clipă din maşina în care era pasager.  În noaptea de sâmbătă spre duminică, un BMW s-a ciocnit violent cu un autoturism Skoda Fabia, în microraionul IV din Târgovişte.

Pasagerii din Skodă spun că BMW-ul circula cu peste 100 de km/ oră şi mergea în zigzag. Impactul nu a putut fi evitat. Într-o secundă, BMW-ul a fost cuprins de flăcări, însă şoferul nu a avut cum să iasă, având picioarele prinse în bord.

Adrian Trică (27 de ani), care era pasager în aceeaşi maşină, a fost salvat în ultimul moment. El are fractură de gambă şi arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului, medicii din Târgovişte luând decizia de a-l trimite la Spitalul „Bagdasar Arseni" din Capitală.

Scăpaţi de groapă

Doi muncitori, care efectuau o reparaţie pe Valea Prahovei, la reţeaua de canalizare, au fost luaţi prin surprindere de un autoturism Volkswagen al cărui şofer pierduse controlul asupra volanului.

Maşina a ieşit de pe carosabil şi s-a oprit chiar deasupra gropii pe care o săpau cei doi muncitori. Aceştia au scăpat fără nicio zgârietură, reuşind să se adăpostească la timp. Şoferul Volkswagenului a rămas fără permis pentru o perioadă de trei luni.

Doi morţi pe oră

Potrivit rapoartelor poliţiei, 22 de oameni au murit şi alţi 62 au ajuns la spital, în urma a peste 70 de accidente rutiere grave produse în acest weekend pe drumurile din ţara noastră. Viteza excesivă a fost principala cauză a acestor tragedii.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite