De azi, rromii au tribunal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorin Cioabă, fiul autointitulatului rege al rromilor - Florin Cioabă -, inaugurează astăzi primul Stabor Ţigănesc oficial. Lucrările pentru amenajarea sediului au durat mai bine de un an, iar investiţia în „Palatul de Justiţie“ se ridică la peste 200.000 de euro.

Pentru ca totul să iasă perfect, chiar Dorin Cioabă, cel care va fi preşedintele tribunalului, s-a ocupat de toate detaliile. Clădirea instanţei ţigăneşti are trei încăperi, dintre care una va fi sala de judecată. Pentru confortul juraţilor a fost ales un mobilier din lemn de mahon adus din Croaţia.

Mai citeşte şi:

Cum se-mparte dreptatea în stabor

„Mobila s-a lucrat, o parte acolo şi o parte aici, de către o firmă din Sibiu. Scaunele sunt din piele, stil fotoloiu", explică Dorin Cioabă. Masa judecătorilor este încadrată de şase steaguri. „În partea dreaptă a prezidiului va fi steagul Indiei, ţara noastră de origine, steagul României, ţara noastră de adopţie, şi steagul tribunalului. Pe stânga va fi, din nou, steagul României, steagul Casei Regale, dar şi cel al Comunităţii Europene", a explicat Cioabă.

Stabor cu 20 de juraţi

În Staborul Romano, cauzele se vor judeca după regulile Staborului Ţigănesc, iar preşedintele va lua decizia finală. Printre cei 20 de juraţi se numără şi Florin Cioabă, regele rromilor. „Magistraţii" vor purta şi robe, ca în orice instanţă care se respectă. Astăzi este programată prima şedinţă oficială a Staborului Romano.

„În cauză a fost vorba despre o altercaţie, cei doi au făcut afaceri împreună şi s-a ajuns la certuri. Unul a fost împins, în propria casă, de celălalt, ceea ce este foarte ruşinos la noi. Acum, omul se simte nedreptăţit şi vrea scuze şi daune din partea celuilalt", spune Dorin Cioabă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite