Sibienii care stau în clădiri-monumente istorice le pot reabilita cu bani de la buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la monumentele istorice cuprinse în Programul "Sibiu - Capitală culturală europeană 2007" şi finanţarea acestora au fost stabilite printr-o hotărâre adoptată de guvern în

Lucrările la monumentele istorice cuprinse în Programul "Sibiu - Capitală culturală europeană 2007" şi finanţarea acestora au fost stabilite printr-o hotărâre adoptată de guvern în şedinţa de ieri.
Potrivit reglementărilor, finanţarea şi execuţia lucrărilor de restaurare şi punere în valoare a monumentelor istorice situate în localităţile din judeţul Sibiu cuprinse în Program se fac cu sprijinul autorităţilor centrale sau locale. În programul de reabilitare sunt cuprinse imobile monumente istorice - construcţii religioase, laice, civile sau militare, structuri constructive sau spaţii urbane şi rurale construite sau amenajate, străzi, alei, pieţe sau parcuri - proprietate publică sau privată, aflate în Sibiu sau în alte localităţi din judeţ. Verificarea utilizării banilor acordaţi pentru reabilitare se va face de către persoane împuternicite de Ministerul Culturii, autorităţile publice locale şi de comisarul pentru programul "Sibiu - Capitală culturală europeană 2007".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite