Şi socrul lui Huidu a spulberat un Logan. Bilanţ: patru răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
14 aprilie 2012. Accidentul  provocat de Vintilă Matei s-a soldat cu rănirea a patru persoane aflate în Logan
14 aprilie 2012. Accidentul provocat de Vintilă Matei s-a soldat cu rănirea a patru persoane aflate în Logan

După ce a spulberat un Logan, la Mihăileşti (Giurgiu), pe 14 aprilie 2012, exact ca ginerele său Şerban Huidu, fostul senator PSD Vintilă Matei nici nu a coborât din maşină să vadă dacă victimele trăiesc.

Socrul lui Şerban Huidu, fostul senator PSD de Vâlcea, Vintilă Matei (60 de ani), nu a învăţat nimic din tragedia provocată de ginerele său, în toamna lui 2011. După ce Şerban Huidu (36 de ani)  a ucis trei oameni, socrul acestuia a fost protagonistul unui accident comis în aceleaşi circumstanţe. În urmă cu o lună şi jumătate, Matei, aflat la volanul unui bolid de lux, marca Nissan, a intrat pe contrasens şi a spulberat o altă maşină, un Logan. Accidentul s-a produs tot în curbă şi tot din cauza vitezei excesive. Printr-un miracol, deşi Loganul a suferit daună totală, victimile au scăpat cu viaţă.

Fostul senator, care nu s-a ales cu nicio zgârietură în urma accidentului, nici măcar nu a coborât din maşină să vadă dacă pasagerii din Logan mai trăiesc sau dacă au nevoie de ajutor. În ciuda solicitărilor insistente adresate lui Matei de a-şi exprima un punct de vedere vizavi de accidentul pe care l-a provocat, acesta a refuzat orice comentariu.

Cu viteză, pe contrasens, în curbă

Accidentul s-a produs pe 14 aprilie 2012, în Sâmbăta Mare, în zona barajului de pe râul Argeş, de la Mihăileşti. Vintilă Matei, la volanul unui bolid de lux Nissan Maxima, cu motor de peste 200 de cai-putere, gonea cu viteză mare spre Bucureşti. Fostul senator venea de la Giurgiu, cu el în maşină aflându-se şi o femeie. În zona barajului de pe râul Argeş, de la Mihăileşti, Matei nu a ţinut cont de indicatoarele care limitau viteza la 50 km/h.

El a pierdut controlul volanului în curbă şi a intrat pe contrasens, pe linie continuă. Puternicul bolid a luat „la ţintă" un autoturism Dacia Logan, care circula spre Giurgiu. În maşină se aflau Marinela R. (32 de ani), soţul său, fratele şi mama acesteia. Maşina fostului senator i-a spulberat, aruncând Loganul la peste 60 de metri de locul impactului, după cum aveau să stabilească măsurătorile Poliţiei. Limuzina Nissan, deşi a fost avariată serios, şi-a protejat foarte bine pasagerii, aşa că Vintilă Matei şi prietena sa nu au păţit nimic în urma impactului.

Click pe infografie pentru a vedea schemele accidentelor celor doi



„Nu credeam că vom scăpa cu viaţă"

Victimele din Logan au trecut prin momente cumplite. Marinela a rememorat cu greutate momentele în care viaţa i-a atârnat de un singur fir de păr.
„Stăteam pe bancheta din spate. L-am văzut cum vine cu viteză spre noi şi mi-am dat seama că impactul va fi inevitabil. A fost groaznic. După ce ne-a lovit, maşina s-a învârtit de mai multe ori, au explodat airbagurile şi în maşină s-a făcut ceaţă, nu se mai vedea nimic, nu mai puteam nici să respirăm. În momentele acelea am fost sigură că nu vom scăpa şi că vom muri. Am crezut că ne vom răsturna în lac şi ne vom îneca", a declarat femeia, în exclusivitate pentru „Adevărul".

Vintilă Matei nu a coborât din maşină până la venirea Poliţiei. Nici măcar să vadă dacă victimele sale au nevoie de ajutor. Salvarea a venit din partea altui şofer aflat în trafic, care a văzut accidentul şi a oprit imediat.

info

„Cineva a oprit şi a venit să ne ajute să ieşim din maşină. Am ieşit pe geamuri şi ne-am uitat unii la alţii să vedem dacă suntem teferi. Aveam sânge pe faţă şi pe mâini, ne tăiaserăm în cioburile care au sărit din geamurile sparte. Mama era şi ea lovită foarte rău în zona pieptului. Tot şoferul care ne-a ajutat a sunat la 112 şi a anunţat accidentul.

Autoturismul Nissan Maxima, condus de Vintilă Matei

Autoturismul Nissan Maxima, condus de Vintilă Matei

În tot acest timp, cel care a intrat în noi nu a venit nici măcar să vadă dacă am scăpat cu viaţă. A ieşit din maşină abia când a venit Poliţia, şi nici atunci nu s-a uitat la noi", a povestit Marinela R. Tânăra şi mama acesteia au fost duse cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Giurgiu, pentru îngrijiri medicale. Soţul şi fratele acesteia au refuzat să meargă la spital, rănile lor fiind mai uşoare.

Fratele lui Huidu a plătit victimele

Având bani şi influenţă, fostul senator a încercat să scape de dosarul penal pentru vătămare corporală din culpă. „Pe 30 aprilie 2012, am fost cu toţii la Poliţia Giurgiu să depunem plângere. Atunci, poliţistul care se ocupa de caz ne-a spus să nu ne grăbim şi ne-a rugat să stăm mai întâi de vorbă cu «domnul senator». Când ne-am întâlnit, Vintilă Matei ne-a spus că-i pare foarte rău de cele întâmplate.

Atunci i-a propus soţului meu o înţelegere. A zis că ne poate oferi 2.000 de euro, în două tranşe, un fel de compensaţie pentru traumele fizice şi psihice suferite în urma accidentului. Condiţia era, bineînţeles, să nu mai depunem plângere. Ne-a zis că i-a murit soţia de curând şi că are multe probleme. Aveam de plătit rate la maşina distrusă în accident, aşa că am acceptat. Ne-a trimis chiar şi un act pe care să-l semnăm la notar", a declarat Marinela R. 

Ulterior însă, Vintilă Matei nu a mai fost de găsit nici la telefon. După ce a aflat că ziariştii de la „Adevărul" documentează acest subiect, Matei l-a trimis pe Vlad, fratele lui Şerban Huidu, să le ofere victimelor bani pentru a-şi retrage plângerile penale.

„Se crede privilegiat"

„Autorul accidentului este o persoană caracterizată de prea multă încredere de sine, care trăieşte cu credinţa că nu i se poate întâmpla nimic rău. Este dominat de gândul că este mai bun decât ceilalţi, de aceea, oameni de genul acesta nu învaţă din experienţele celorlalţi. Se cred privilegiaţi, nu recunosc niciodată că au greşit şi au o trăire afectivă foarte scăzută", a declarat psihologul Keren Rosner, analizând comportamentul rutier al fostului senator Vintilă Matei.

Specialistul a explicat şi atitudinea acestuia faţă de victime. „Nu a venit să vadă ce s-a întâmplat cu victimele pentru că nu are niciun fel de empatie cu ele. Oamenii ăştia nu se blamează niciodată pe ei, consideră că vinovaţi sunt ceilalţi sau vremea, starea drumului", a mai spus psihologul. 

"Oameni de genul acesta nu învaţă din experienţele celorlalţi. Se cred privilegiaţi, nu recunosc niciodată că au greşit şi au o trăire afectivă foarte scăzută.''
Keren Rosner psiholog

Fostul senator riscă trei luni de închisoare

La 1 iunie 2012, cele patru persoane rănite din autoturismul Logan spulberat de bolidul de lux al lui Vintilă Matei au depus plângere la Poliţie. Pe numele fostului senator PSD a fost deschis dosar penal.   „În ziua de 14.04.2012, ora 15.00, numitul Vintilă Matei, în timp ce conducea auto Nissan Maxima, cu nr. B-38-XNE, pe DN 6, nu a adaptat viteza de mers într-o curbă la stânga pe un carosabil umed şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar", au consemnat poliţiştii în procesul-verbal de constatare a accidentului.

Anchetatorii îl cercetează pe Vintilă Matei pentru vătămare corporală de culpă (art. 184, Cod Penal). Dacă va fi găsit vinovat, fostul senator riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 3 luni. În acelaşi timp, el ar putea pierde dreptul de a conduce maşina pe o perioadă de 90 de zile.

Profil  Vintilă Matei

- Fostul senator PSD  (2000 - 2004) are 62 de ani.
- Este văduv, are două fete: Cristina, căsătorită cu Şerban Huidu, şi Anca
- Până în 1989 a fost inginer în cadrul Ministerului de Interne.
- În 2004, PSD şi-a retras susţinerea pentru Vintilă după ce acesta a acceptat să-şi filmeze colegii cu camera ascunsă pentru o televiziune centrală. Tot în 2004 a candidat pentru Camera Deputaţilor, ca independent, dar nu a avut succes.
- A făcut avere din construcţii, având şi contracte cu statul. Printre altele, firma sa, Conimpex Company, a obţinut contractul de construire a ansamblului rezidenţial Brâncuşi (şase blocuri) din Bucureşti.

Trei oameni, omorâţi de Şerban Huidu

Şerban Huidu (36 de ani) a provocat, anul trecut, un accident rutier, omorând trei oameni. Tragedia s-a petrecut pe 16 octombrie 2011, în jurul orei 12.00, pe DN 1, la intrarea în localitatea braşoveană Timişul de Sus. Huidu, aflat la volanul unui SUV de lux Mercedes-Benz ML 350, se îndrepta spre Braşov. În maşină se mai aflau soţia sa, cei doi fii şi bona copiilor. Într-o curbă în care viteza era limitată la 50 km/h, realizatorul TV a intrat cu aproape 90 km/h. A pierdut controlul volanului şi a intrat pe celălalt sens de mers. În faţa bolidului de peste 2,2 tone s-a aflat un autoturism Dacia Logan, care a fost spulberat. Dacia a fost răsturnată de mai multe ori, oprindu-se într-un şanţ.

Şoferul Loganului, un bărbat de 65 de ani, a murit pe loc, pasagera din dreapta,  de 54 de ani, a decedat la scurt timp după accident, iar ocupantul locului din spate, de 57 de ani, în ciuda eforturilor medicilor de a-l salva, a decedat a doua zi, la spital.

Deşi Huidu a negat că ar fi condus prea tare, un martor ocular l-a contrazis, declarând că realizatorul „Cronicii cârcotaşilor" „gonea cu o viteză de-i scârţaiau roţile". Ulterior, expertiza Poliţiei a stabilit că, în momentul impactului, jeep-ul gonea cu 87 km/h. Cercetările au arătat că accidentul s-a petrecut din „vina exclusivă"a lui Şerban Huidu. La opt luni de la accident, ancheta Poliţiei nu a fost încă finalizată. Dar dacă va fi găsit vinovat de ucidere din culpă, Huidu riscă până la 10 ani de închisoare.

În 2009, lui Şerban Huidu i-a fost suspendat temporar permisul de conducere, pentru o depăşire pe linie continuă, pe DN 1, la aproximativ un kilometru de locul producerii accidentului din octombrie 2011.

O familie de vitezomani

Şerban Huidu şi socrul său nu sunt singurii vitezomani teribilişti din familie. În octombrie 2011, la doar câteva zile de la tragicul accident provocat de Şerban Huidu, fratele acestuia, Vlad Huidu, a fost surprins în timp ce gonea nebuneşte la volanul unui autoturism Citroen C5 Tourer. Şi tot pe DN 1, unde s-a petrecut accidentul lui Şerban.

Ca pe un circuit de curse, Vlad Huidu, avându-l pasager în maşină chiar pe Şerban, a apăsat pedala de acceleraţie până la podea, sfidând toate regulile de circulaţie. În drum spre Braşov, fratele „cârcotaşului" s-a angajat în depăşiri periculoase şi a trecut peste linia continuă. Pe porţiuni în care limita de viteză era de 50 de km/h, Vlad Huidu a circulat cu viteze cuprinse între 130 şi 220 de kilometri la oră.

Familia Huidu, inconştienţă la volan

- Octombrie 2011. Şerban Huidu a ucis trei persoane în accidentul din localitatea braşoveană Timişul de Sus. Cazierul rutier de dinaintea accidentului conţine 11 sancţiuni, Huidu având permisul auto suspendat de două ori.
- Octombrie 2011. Vlad, fratele lui Şerban Huidu, a fost surprins în trafic, tot pe DN1, gonind cu viteze de 130-220 km/oră, trecând peste linia continuă şi efectuând depăşiri periculoase.
- Aprilie 2012. Vintilă Matei, socrul lui Şerban Huidu, a spulberat un Logan, care rula regulamentar. În urma accidentului, patru persoane au fost rănite.  Loganul a fost distrus în proporţie de sută la sută.

info
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite