Şi-a băgat în comă nepoata de doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă din comuna Gherăieşti, ai cărei părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, a fost bătută de femeia care o îngrijea. Felomena Blăjuţ (56 de ani) a spus iniţial că fetiţa a căzut, ca mai apoi să-şi recunoască fapta. Ea va răspunde penal pentru bătaia administrată micuţei.

Copilul, Cosmina Hazaparu, a fost lăsată în grija unui unchi în vârstă de 27 de ani. Sâmbătă seara, bărbatul i-a „pasat-o" soacrei sale ca să meargă la o nuntă. Enervată că fetiţa plângea, femeia a început să o lovească. Fetiţa s-a dezechilibrat şi s-a lovit cu capul de masă, după care a leşinat. „Pe la ora opt, am spus să-i dau de mâncare. Cosmina mânâncă mai greu, abia înghite. A început să plângă şi am zgâlţâit-o olecuţâcă. A venit cu capul de marginea măsuţei şi apoi a căzut jos", se apără Felomena Blăjuţ (56 ani), bona inconştientă. Văzând-o aproape moartă, femeia s-a speriat şi l-a chemat pe fratelei ei cu maşină să ducă fetiţa la spital.

Ieri la amiază, micuţa a fost transportată la Spitalul de Copii „Sfânta Maria" din Iaşi de bunica şi mătuşa ei. „Copilul a ajuns la noi în comă de gradul I şi II. A fost adusă de bunica şi de mătuşa ei care susţineau că în urmă cu vreo câteva zile s-a jucat şi a căzut. În urma investigaţiilor medicale s-a decis transportarea copilului la Neurochirurgie", a declarat doctor Lucian Cernahoschi, medic UPU la Spitalul de Copii „Sfânta Maria" Iaşi.

Cosmina a ajuns la Clinica de Neurochirurgie. Medicii au reuşit abia ieri după amiază s-o aducă pe linia de plutire. „Fetiţa prezintă urme de violenţă, are traumatisme la nivelul capului şi pe alte părţi ale corpului. Evoluţia sa este favorabilă, a ieşit din comă", a precizat doctorul Florin Grămadă, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.

Dosar penal

În cazul în care se dovedeşte că femeia a lovit-o pe fetiţă până a intrat în comă, aceasta riscă să i se întocmească dosar penal. „Dacă fetiţa a fost lăsată pe baza unor vorbe sau a unui act de la notar, persoana care o îngrijea poate răspunde penal pentru fapta sa", spune Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi. Până la finalizarea anchetei sociale, lumea din sat spune că fetiţa are o soartă tristă. Mama Cosminei a plecat în vara acestui an în Italia şi a uitat de fetiţă.

„Când s-a dus i-am spus: mergi la bărbatu-tău, vă faceţi acte şi veniţi şi luaţi copilul. Nu a venit nici până azi. Iar ne-am certat la telefon: voi staţi acolo şi de copilă nu ştiţi nimic. Ultima vorbă care mi-a spus-o a fost că vine cineva din Bucureşti să ia copilul, ca să nu mai am eu grija lui, dar nu a venit nimeni", spune Iosif Hazaparu, bunicul fetiţei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite