Show de Revelion, urmărit de ghinion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrecerile „în stradă“ organizate în Moldova, de Anul Nou, au fost eclipsate de vremea nefavorabilă. Peste cel mai mare concert de Revelion, organizat la Iaşi, s-a aşternut o ceaţă groasă, care a ascuns artificiile.

Peste 15.000 de moldoveni, unii veniţi de la sute de kilometri depărtare, s-au strâns în Piaţa Palatului din Iaşi pentru a admira cel mai mare concert de Revelion organizat în această parte a ţării. Au urcat pe scenă şapte formaţi româneşti, plus Ali Campell, fost vocalist al celebrei trupe reggae UB40.

Sonorizarea impecabilă şi jocul de lasere au creat o atmosferă incendiară în centrul oraşului. Din păcate, tocmai în momentul culminant al spectacolului, înainte de miezul nopţii, peste oraş s-a aşternut o ceaţa groasă.

Astfel, din focul de artificii pregătit nu s-au văzut decât nişte lumini difuze, iar în restul oraşului nu s-au auzit decât exploziile. Întregul spectacol a costat peste 250.000 de euro, alocaţi din bugetul primăriei.

Atmosferă „siberiană”, la Focşani

Al doilea Revelion ca „valoare”, pentru care Consiliul Judeţean Vrancea a scos din buzunar peste 200.000 de euro, s-a desfăşurat în apropierea Gării din Focşani.

Mai multe trupe româneşti, dar şi „gloriile“ anilor 90, formaţiile Vengaboys şi Fun Factory, au încălzit atmosfera în faţa celor 2.000 de spectatori zgribuliţi la -7 grade Celsius.

Alte câteva sute de focşăneni au urmărit spectacolul de la geamuri. Oamenii din piaţă s-au împrăştiat imediat după focul de artificii de la miezul nopţii.

Petrecere „răsuflată“ în Bacău

Mulţi băcăuani au făcut Revelionul „prin vecini”, adică la petrecerile organizate de primăriile altor oraşe din Moldova.

Chiar în seara de 31 decembrie mulţi tineri au ales să plece la Iaşi şi Piatra Neamţ. Astfel, în Parcul Trandafirilor abia s-au strâns 500 de petrecăreţi, mai mult pentru focurile de artificii.

„Provincialii şi cântăreaţa Rada au fost şi acum doi ani. Ne aşteptam să vină trupe noi. Toţi artiştii din program au mai cântat în Bacău şi cu alte prilejuri”, ne-a spus Florin Tănase. De mai mult succes s-au bucurat în schimb petrecerile organizate la Suceava şi Botoşani, care au scos în stradă mii de oameni. (George Cojocaru, Cezara Duţă)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite