Shopping prin telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele cele mai solicitate la domiciliu de către moldoveni sunt băuturile alcoolice Ca să nu mai piardă timpul prin magazine, moldovenii au început să apeleze la firme de livrări

Produsele cele mai solicitate la domiciliu de către moldoveni sunt băuturile alcoolice

Ca să nu mai piardă timpul prin magazine, moldovenii au început să apeleze la firme de livrări care le aduc cumpărăturile la uşă.

Moldovenii au început să prindă gustul livrărilor la domiciliu. Primele firme înfiinţate susţin că şi-au creat deja o reţea de clienţi fideli.

"Avem destule comenzi din partea firmelor, dar şi o reţea de clienţi fideli, persoane fizice. În sezonul cald, cel mai bine se vând băuturile răcoritoare şi berea, dar şi alte produse alcoolice. De asemenea, clienţii vechi solicită şi cadouri, în general bazate pe produse cosmetice", spune Daniel Hamciuc, manager al firmei "Supermarket On line" Iaşi.

Cât costă comoditatea

Comenzile se pot face şi online, dar cei mai mulţi clienţi preferă telefonul. Firmele de livrări percep un comision cuprins între 10 şi 20 la sută din valoarea produselor comandate.

"Valoarea minimă a unei comenzi este de 100 de lei. În general, clienţii plătesc cash. În orice caz, cei care fac acest tip de comenzi au avantajul că primesc rapid şi fără efort produsele de care au nevoie", explică Adrian Crăciun, administratorul firmei Easy Shopping.

Există şi riscuri pentru cei care apelează la firmele de livrări. Au existat plângeri la "Protecţia Consumatorului" din partea unor cetăţeni care au comandat pentru iubitele lor flori sau cadouri, pe care le-au primit însă la o zi după consumarea ocaziei.

Mâna de lucru: studenţii

Majoritatea angajaţilor de la firmele de livrări sunt studenţi care lucrează cu jumătate de normă. Astfel de afaceri s-au dezvoltat mai mult în centrele universitare. Patronii de la firmele de livrări din Bacău şi Neamţ se plâng că mâna de lucru se găseşte greu. "Aşa sunt cei de pe-aici, mai <> . Cu greu se coboară la munca <> ", spune patronul unei firme de livrări din Piatra Neamţ. (Gabi Mihai, Alex Nechita)

Prefer să comand prin astfel de firme. Este mai bine aşa, deoarece nu mă pot urca la volan dacă am băut ceva George Alecsandru, ieşean

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite