Shopping de criză la second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Shopping de criză  la second-hand
Shopping de criză la second-hand

Cumpărătorii sunt atraşi, în principal, de preţurile accesibile, dar şi de calitatea produselor. Speriaţi de salariile mici sau ameninţaţi cu şomajul, oamenii nu mai ţin la etichetă.

 Magazinele second-hand din Alba Iulia au în permanenţă clienţi. Preţurile sunt accesibile oricărui portofel, iar unele produse sunt chiar noi. „Vine foarte multă lume la magazin. Se cumpără de toate, de la poşete şi încălţăminte, până la îmbrăcăminte. Spre exemplu, noi avem poşete începând de la doi lei, până la 40 de lei. Acestea din urmă, fie sunt de piele, fie sunt noi, de o calitate excepţională. La fel şi îmbrăcămintea. Preţurile tricourilor încep de la doi lei, bluzele şi cămăşile la fel“, a spus Aurica Toma, vânzătoare într-un magazin second-hand din centrul oraşului.

Produse de calitate

Clienţii ştiu că într-un magazin second-hand găsesc aproape tot ceea ce au nevoie.
„Sunt mult mai ieftine, iar dacă ai timp la dispoziţie pentru a te uita la marfa de pe rafturi, găseşti multe produse de calitate. Mai bine vin la second-hand să-mi cumpăr cele necesare. Preţurile în marile magazine sunt exagerate, iar banii puţini“, a spus Ana Horhat, în vârstă de 44 de ani. Femeia şi-a achiziţionat din second-hand o geantă de voiaj. „Am nevoie de o geantă mare. Am venit în acest magazin, deoarece ştiu că sunt şi produse noi, la preţuri foarte mici“, a mai spus Ana Horhat. De asemenea, clienţii acestor magazine mizează şi pe calitatea produselor. „Sincer, prefer hainele de import, chiar purtate, în locul celor noi din magazine, pe care le speli de două ori şi fie se lărgesc, fie iese culoarea din ele. O bluză de calitate o cumperi de aici cu 20 de lei, pe când, în magazinele de firmă din mall, nu găseşti nimic cu mai puţin de 70 de lei“, a spus Valentina Roşca, de 24 de ani.
Tânăra nu vede un impediment în faptul că hainele au fost purtate de alte persoane. „Întotdeauna spăl bine hainele. Prima dată le pun la dezinfectat, apoi le pun în maşina de spălat“, a adăugat ea. Blugii şi treningurile au mare trecere în rândul tinerilor, care caută haine de marcă. „Dacă eşti norocos, şi ştii unde să cauţi, poţi să găseşti pantaloni Levi’s sau un trening Adidas, cu câteva zeci de lei, în timp ce, în magazinele cu profil, preţul acestora trece de 400 de lei. Pentru mine este importantă marca. Dacă nu sunt haine de firmă, nu-mi cumpăr nimic din second-hand“, a spus studentul Darius Mate

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite