Braşov: Lacrimi şi făclii, ofrande în Piaţa Sfatului pentru eroii din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Lacrimi şi făclii, ofrande în Piaţa Sfatului pentru eroii din Moldova
Braşov: Lacrimi şi făclii, ofrande în Piaţa Sfatului pentru eroii din Moldova

Membrii Organizaţiei Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni au ieşit în această seară, în Piaţa Sfatului pentru a ţine un moment de reculegere şi a aprinde lumânări în memoria celor trei tineri care au murit în ziua protestului din 7 aprilie.

Citeşte şi:
Braşov: Studenţii basarabeni vor ţine un moment de reculegere în Piaţa Sfatului


MAI MULTE IMAGINI DIN PIAŢA SFATULUI GĂSIŢI ÎN GALERIA FOTO.

Peste 100 de studenţi basarabeni şi curioşi s-au adunat în Piaţa Sfatului, au aprins câte o lumânare, au ţinut un moment de reculegere şi au aplaudat în memoria celor trei „eroi“ care au murit luptând pentru drepturile lor. Tinerii adunaţi în Piaţa Sfatului au ţinut în mână fotografii ale celor trei victime şi foi inscripţionate cu mesajul „Pentru noi, voi sunteţi eroi!“. „Printre cele trei persoane decedate în urma bătăilor autorităţilor, se număra şi Valeriu Boboc, care avea o familie şi un băiat de aproape trei ani. Este regretabil că a avut această soartă“, a declarat Octavian Apostol, preşedintele Organizaţiei Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Braşov.

„Ne pare foarte rău pentru familia celor care au pierit în ziua de 7 aprilie, iar pentru noi rămân adevăraţi eroi. Ne pare rău pentru ei că au sfărşit tragic doar pentru s-au gândit la un viitor mai bun“, a mărturisit Ludmila Dementiev, una dintre studentele basarabence de la Braşov. Dinu Chiorescu, un alt student sosit în Piaţa Sfatului consideră că „a fost o mişcare gândită a autorităţilor şi una egoistă. Sperăm ca actuala guvernare să ia decizii mai înţelepte, care să ducă la prosperitate“, îşi doreşte tânărul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite