Sfârşit de săptămână violent la Rio de Janeiro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfârşit de săptămână violent la Rio de Janeiro
Sfârşit de săptămână violent la Rio de Janeiro

Înfruntările violente dintre traficanţii de droguri şi poliţişti care au avut loc sâmbătă şi duminică la Rio de Janeiro s-au soldat în total cu 17 morţi.

Sâmbătă, comandantul poliţiei militare, Sergio Duarte, anunţase că înfruntările sângeroase între traficanţi şi poliţişti se soldaseră cu 12 morţi, printre care doi poliţişti carbonizaţi după ce elicopterul în care se aflau a fost doborât de traficanţi, şi opt răniţi, dintre care şase sunt oameni ai legii.

Duminică însă au fost găsite trei cadavre ale unor presupuşi traficanţi în favela Sao Joao, în timp ce în favela Jacarezino au avut loc noi schimburi de focuri între poliţişti şi traficanţi soldate cu moartea a doi traficanţi de droguri. Potrivit poliţiei, operaţiunea s-a soldat cu confiscarea a 300 kg de marijuana.

Câteva mii de oameni de ordine au fost chemaţi duminică să restabilească securitatea şi imaginea "oraşului minunat" ales în urmă cu 15 zile pentru a găzdui Jocurile Olimpice din 2016.

4.500 de poliţişti suplimentari, veniţi din mai multe unităţi ai regiunii metropolitane, au fost mobilizaţi pentru a aduce calmul în zona de nord, dominată de numeroase favele. În acest cartier nordic se află miticul stadion Maracana, care va găzdui principalele meciuri ale Campionatului Mondial de fotbal din 2014 şi ceremoniile de deschidere şi de închidere a JO 2016, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite