Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creştinătatea îl prăznuieşte astăzi pe Sfântul Ilie, vestit prooroc din ţinutul Galaadului. Viaţa şi faptele sale, relatate în Vechiul Testament, ni-l dezvăluie pe Sf. Ilie, un apărător

Creştinătatea îl prăznuieşte astăzi pe Sfântul Ilie, vestit prooroc din ţinutul Galaadului. Viaţa şi faptele sale, relatate în Vechiul Testament, ni-l dezvăluie pe Sf. Ilie, un apărător tenace al credinţei în Dumnezeul cel Adevărat.
Trăitor în timpul domniei regelui Ahab (ce se închina idolilor şi a stăpânit ţinutul Samaria, în Israel, timp de 22 de ani), Sf. Ilie şi-a înfruntat contemporanii care au rătăcit calea credinţei adevărate. Când Sf. Prooroc şi-a încheiat misiunea pe pământ, a fost înălţat la cer, cu trup cu tot, într-un car de foc, lăsând în urma lui pe Elisei, un alt prooroc, care să slujească adevărata credinţă. În tradiţia populară, Sf. Ilie este apărătorul tuturor gospodăriilor care invocă ajutorul lui în faţa calamităţilor naturale, dar şi în boli care sunt însoţite de febră. Dacă tună în această zi, alunele vor seca. Femeile nu au voie să lucreze la câmp timp de 7 zile, ca să fie apărate de foc, de trăsnet şi febră. În ziua de Sf. Ilie se culeg ierburile tămăduitoare, iar Icoana Sf. Ilie îl apără pe credinciosul care o poartă asupra sa de accidente, de boli cronice şi de vrăji. Credincioşilor care doresc să asculte slujba în lăcaşuri cu hramul Sf. Prooroc Ilie le recomandăm următoarele biserici: Mânăstirea Sf. Ilie-Nuşeni, comuna Nuşeni, judeţul Bistriţa-Năsăud, Mânăstirea Topliţa, oraş Topliţa, judeţul Harghita şi Mânăstirea Izvorul lui Miron, sat Româneşti, comuna Tomeşti, judeţul Timiş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite