Sezonul de pescuit începe la Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ARAD. Pescarii sunt puşi pe drumuri pentru a putea obţine permisele

Aceştia trebuie să facă două drumuri ca să poată arunca băţul în baltă.

Odată cu venirea primăverii, pescarii arădeni au luat cu asalt asociaţiile de pescuit pentru obţinerea şi vizarea permiselor pe acest an. Până aici nimic neobişnuit, dar surprizele au apărut în momentul în care unii dintre ei au fost trimişi la Finanţe pentru achitarea taxelor aferente.

Petre Pop din Curtici este unul dintre cei care nu înţeleg ce anume trebuie să facă în aceste condiţii. „Am fost la asociaţie, dar de acolo mi s-a spus că taxa trebuie plătită la Finanţe. Eu unde voi putea pescui ? Îmi spun Finanţele? Îmi vizează ei permisul sau va trebui să am chitanţa la mine?”, se întreabă acesta. Conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad, Călin Arusti, această taxă poate fi achitată din acest an şi la Direcţiile Fiscale, iar chitanţele emise se anexează solicitărilor de eliberare a permiselor de pescuit sportiv şi recreativ. „În fapt, singura modificare se referă la posibilitatea de achita aceste taxe şi la Finanţe, nu doar la asociaţii. În rest, procedura de obţinere a permisului rămâne aceeaşi”, a completat Arusti.

Acesta a mai explicat că este posibil ca, în aceste condiţii, anumite asociaţii să prefere să renunţe la încasarea directă a acestor bani, trimiţând doritorii la trezorerii. Taxa pentru eliberarea permisului de pescuit sportiv aferentă anului 2009 este de 30 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite