Sex pentru Cetăţenie! Un oficial de la ANC le cerea moldovencelor şi favoruri sexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la Paşapoarte sunt cercetaţi pentru falsificări de acte
Angajaţii de la Paşapoarte sunt cercetaţi pentru falsificări de acte

Un funcţionar din cadrul Autorităţii Naţionale de Cetăţenie pretindea tinerelor moldovence, pe lângă şpaga în bani, şi favoruri sexuale pentru a le elibera documentele necesare obţinerii cetăţeniei române.

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a 11 persoane de la ANC acuzate în dosarul privind acordarea nelegală de cetăţenie română unor moldoveni.

CITEŞTE MAI MULTE AICI:

Un şef de la Evidenţa Populaţiei a murit când a aflat de scandalul actelor false pentru basarabeni!

Scandalul cetăţeniilor pentru moldoveni: sunt vizaţi funcţionari din Ministerul Justiţiei şi Primăria sectorului 1

Astfel, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile Patriana Mariana Bişa, Niculae Ghiciov, Crina Ionescu, Liliana Gutnic, Alexandra Niculae, Iulian Niţu, Iurie Popov, Dumitru Prisăcaru, Larisa Sireţanu, Aliona Stolearenco şi Emilia Gina Tache.

Decizia Tribunalului Capitalei poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii Parchetului instanţei supreme au cerut, joi, instanţei arestarea preventivă a celor 11 persoane, în urma a 32 de percheziţii la adrese din Bucureşti, Chitila, Otopeni şi din Teleorman.

În propunerea de arestare a procurilor se menţionează că "un funcţionar ANC pretindea, pe lângă suma de 50 – 100 euro pentru fiecare dosar introdus fraudulos, şi favoruri sexuale de la una dintre intermediare".

Şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică (SUPC) din cadrul Parchetului instanţei supreme, Valentin Şelaru, a declarat că miercuri au avut loc şapte percheziţii în acest caz, iar restul s-au derulat joi. Şelaru a precizat că s-au găsit importante sume de bani, agende cu evidenţa persoanelor interesate de dobândirea cetăţeniei şi numeroase alte documente, unele în alb.

Funcţionarii care primeau mită de la intermediarii care facilitau obţinerea mai repede pentru moldoveni a cetăţeniei române şi a paşaportului erau numiţi "avocaţi" în discuţiile cu clienţii, iar banii purtau denumirea de "mop", "carboave", "iepuraş", "bastoane", potrivit unor surse judiciare.

În acest dosar sunt cercetate 36 de persoane, pentru trafic de influenţă, dare de mită, luare de mită, primire de foloase necuvenite, folosire în mod direct şi indirect de informaţii nedestinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul a unor foloase necuvenite.

Aceştia au fost audiaţi joi dimineaţă. Tot atunci şeful de la Evidenţa Persoanelor Sector 1, Adrian Toma, a murit în urma unui infarct. Soţia acestuia a negat orice legătură între ancheta privind acordarea nelegală de cetăţenie unor cetăţeni moldoveni şi decesul acestuia, spunând că era bolnav de mai mult timp şi trebuia să fie operat pe cord, însă a refuzat pentru că îi era teamă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite