Severinul nu este printre preferinţele românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Severinul nu este printre preferinţele românilor
Severinul nu este printre preferinţele românilor

Doar 20% dintre turişti vin în oraşul de la Dunăre pentru petrecerea timpului liber

Deşi a avut întotdeauna obiective turistice atractive, Severinul nu a fost niciodată promovat aşa cum trebuie. Locurile încărcate de istorie, peisajele spectaculoase ale zonei, diversitatea culturilor şi tradiţiilor care sunt sau au fost prezente în Turnu Severin sunt tot atâtea argumente pentru a stârni interesul turiştilor pentru vechea cetate Drobeta. Acţiunile de promovare sunt pe drumul cel bun, dovadă interesul în creştere pentru zonele din jurul oraşului, precum Clisura Dunării. Cu toate astea, numărul turiştilor români care aleg Severinul, ca destinaţie pentru petrecerea timpului liber, este insignifiant.

Mult mai interesaţi sunt străinii

Situaţia se schimbă când vine vorba de turiştii străini. Aceştia vin în grupuri din ce în ce mai mari pentru a vizita oraşul de la Dunăre. „Avem cazaţi turişti din vestul Europei, în special din Franţa şi Marea Britanie, dar cei mai mulţi vin din Danemarca sau Suedia. Numărul lor îl depăşeşte net pe cel al românilor“, ne-a spus Manuel Opreac, managerul unei pensiuni din Severin. 80 la sută dintre cei care vizitează oraşul o fac în interes de serviciu. Astfel, doar 20 la sută dintre turişti vin în Severin pentru petrecerea timpului liber.

Degustări de vin şi croaziere pe Dunăre

Indiferent de naţionalitate sau tip de turism, gusturile sunt comune, atunci când vine vorba de distracţii la malul Dunării. Cele mai solicitate servicii sunt organizarea unor degustări de vinuri alese, croazierele pe Dunăre sau vizitele la muzee. Cu toate astea, există şi nemulţumiri legate de lipsa unui aeroport sau starea deplorabilă a drumurilor. „Am venit în Severin pentru două zile. Deşi sunt în vizită de afaceri şi am destul de multe întâlniri cu partenerii mei de aici, îmi fac timp şi pentru un scurt tur al obiectivelor turistice. Oraşul e foarte curat, dar străzile sunt pline de gropi“, ne-a spus Victor Pascu, un afacerist clujean.

Specialiştii sunt optimişti

În ceea ce priveşte viitorul turismului severinean, părerile specialiştilor sunt împărţite. Cei mai mulţi sunt optimişti. „Potenţialul zonei este ridicat, iar interesul pentru această regiune poate fi crescut. În acest moment, deşi e loc şi de mai bine, lucrurile se mişcă, interesul turiştilor e în creştere. Cred că acordul dat de România şi Ungaria, cetăţenilor sârbi, de a călători fără viză pe teritoriul celor două ţări, este un factor important pentru dezvoltarea turismului în Turnu Severin, acesta fiind printre puţinele oraşe dunărene prin care se poate face intrarea în România“, ne-a spus Gabriel Moraru, director executiv la Continental Hotels.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite