Severinenii au ajutat la prinderea unui jefuitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Severinenii au ajutat la prinderea unui jefuitor
Severinenii au ajutat la prinderea unui jefuitor

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi a organizat o simulare de jaf la două case de schimb valutar din oraş. Primul loc în care au acţionat ieri poliţiştii a fost casa de schimb

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi a organizat o simulare de jaf la două case de schimb valutar din oraş. Primul loc în care au acţionat ieri poliţiştii a fost casa de schimb valutar de pe strada Iuliu Maniu, în apropierea pieţei Meva din Drobeta Turnu Severin.
Un bărbat cu cagulă pe faţă şi înarmat cu un cuţit intră în incinta casei de schimb valutar şi o somează pe angajata aflată la ghişeu să îi dea banii. După câteva secunde, atacatorul iese în plină stradă, ţinând într-o mână punga cu bani, iar în cealaltă cuţitul. Nicio reacţie din partea trecătorilor. Omul fuge nestingherit, în timp ce oamenii de pe stradă grăbesc pasul. Firma de pază ajunge la faţa locului în mai puţin de patru minute, iar cei doi agenţi încep căutarea autorului jafului, pe care, după o urmărire ca-n filme, îl capturează. Oamenii află că atacatorul este un agent de poliţie, dar şi-au făcut datoria şi au trecut testul cu brio. Simţul civic al cetăţenilor s-a lăsat însă aşteptat.

Atacator prins cu ajutorul oamenilor


În al doilea episod din exerciţiu, ostilităţile s-au desfăşurat altfel. Jefuind de această dată o casă de schimb de pe strada Crişan, agentul cu rol de răufăcător nu a mai scăpat uşor. Câţiva trecători şi-au continuat drumul, dar unii s-au oprit, iar o femeie chiar a chemat doi agenţi ai poliţiei comunitare, care patrulau în parcul din apropiere. Aceştia l-au imobilizat pe hoţ înainte de apariţia firmei de pază, care a ajuns rapid la locul faptei, în aproximativ patru minute. De această dată, atât firma de pază, cât şi cetăţenii, au primit bile albe din partea poliţiştilor.
„A fost o acţiune reuşită. Firmele de pază au reacţionat foarte bine, au ajuns la faţa locului într-un timp foarte scurt, în condiţiile unui trafic aglomerat şi îngreunat de arterele cu circulaţie restrânsă. Nu la fel de bine au reacţionat unii oameni, care au trecut nepăsători pe lângă atacator sau pe lângă femeia jefuită. Ar trebui ca şi cetăţenii să contribuie, în astfel de cazuri, la prinderea autorului jafului, sau măcar să se oprească şi să se intereseze de starea de sănătate a persoanelor implicate într-un atac. Cu toate astea, a fost un test bun, care a arătat că agenţii firmelor de pază îşi fac treaba bine şi sunt pregătiţi pentru eventualele atacuri“, a sintetizat acţiunea Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite