Severin: Severinenii s-au pus pe plantat mandarini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, arborii fructiferi sunt la mare căutare în pieţele din oraş, pomii exotici aflându-se printre preferaţii clienţilor

În Piaţa Mircea, Elena Doicaru a venit cu pomi fructiferi aduşi din judeţul Gorj. Are o tarabă plină cu etichete şi afişe de prezentare, iar în faţa ei sunt aşezaţi puieţii. Grupaţi pe categorii şi specii, pomii atrag atenţia trecătorilor. „Nu toată lumea cumpără. Sunt mulţi care doar vin, se uită şi mă întreabă despre pomi. Eu ajut pe toată lumea, chiar şi cu un sfat, pentru că poate, în câteva zile, cei care azi nu cumpără, mâine vor fi clienţii mei“, ne spune Elena. „Pomii sunt foarte buni şi sănătoşi. Noi avem nişte rude la Gorj şi de acolo aducem marfa, dintr-o livadă foarte îngrijită. Până acum suntem mulţumiţi că oamenii se interesează şi nici cu vânzarea nu merge rău. E loc şi de mai bine totuşi“, mai spune femeia.

Se poartă arborii exotici


La o altă masă, un alt comerciant. „Eu nu sunt doar vânzător. Sunt inginer agronom şi pot să spun că mă pricep foarte bine la pomi, care sunt şi pasiunea mea. Plantarea începe cam de pe 15 octombrie şi durează până la primul îngheţ, aşa că suntem în plin sezon. Eu am adus anul acesta tot felul de arbori, dar cel mai bine se vând cei care dau fructe exotice. Mandarinul şi nectarinul au mers foarte bine, dar şi caisul. Iarăşi un interes deosebit este pentru tufele de fructe de pădure, din care am vândut peste 10, numai azi“, susţine Ion Nuţă.
„Ca să nu ia contact cu aerul, rădăcinile trebuie protejate, de asta le ţin în aceste pungi de plastic, pline cu pământ umed“, mai spune comerciantul. Mesele cu pomi fructiferi au fost astăzi vedetele pieţei. „În fiecare an îmi cumpăr câte un puiete din ăsta şi îl plantez în grădina casei. Oricum, anul acesta mă interesează nectarinele. Chiar sunt curioasă să văd dacă prind rod la noi în zonă“, ne spune Mihaela Tănase, o cumpărătoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite