Severinenii sunt invitaţi la marea distracţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele Oraşului, al cărui patron spiritual este Sfântul Gheorghe, au început

Cea de a XVII-a ediţie a Zilelor Severinului a început, ieri, cu Sfânta Liturghie săvârşită la Catedrală şi un concert de muzică religioasă, susţinut de corul Episcopiei Severinului şi Strehaiei. Spre seară, iubitorii muzicii populare au putut urmări la Pădurea Crihala, două spectacole susţinute de ansamblurile Doina Gorjului şi Maria Tănase, iar în faţa Teatrului, două concerte susţinute de Andreea Bălan şi Holograf.

Petrecerea a fost întregită de comercianţii din Pădurea Crihala, care oferă mici, frigărui şi bere din belşug. Şi, pentru că sarea oricărei petreceri este muzica, cei care au vrut să danseze au făcut-o chiar şi pe acorduri apaşe, pe strada Crişan din municipiu.

Seară medievală la Cetatea Severinului

Una dintre surprizele pregătite de organizatori este un spectacol de muzică medievală şi renascentistă care va avea loc, în această seară, de la ora 19.00, la Cetatea Medievală a Severinului. Spectacolul pregătit de grupul Huniadi Cantores din Hunedoara va consta într-un marş în jurul cetăţii realizat de un grup de cimpoieri din Transilvania, un dans şi un concert.
„În perioada Evului Mediu războinic, Cetatea Severinului a confirmat faptul că acest loc este binecuvântat de Dumnezeu, zidurile şi oamenii stând pavăză înaintării păgâne, spre inima Europei creştine, timp de trei secole glorioase. O glorie care se va cuprinde în însăşi titulatura domnească a lui Mircea cel Bătrân care îşi zicea şi ban al Severinului. Această glorie dorim să o cinstim acum. Cântecele medievale şi renascentiste vor răsuna acum din nou, în spaţiul cetăţii“, a declarat primarul Constantin Gherghe.

Heaven şi Vama vor concerta diseară

Pe scena amenajată în Pădurea Crihala, vor evolua ansambluri folclorice renumite şi interpreţi de valoare, precum Lăutarii din Chişinău – dirijor Nicolae Botgros (sâmbătă, ora 20,30, Pădurea Crihala), Doina Gorjului, Maria Tănase, Ciocârlia, Junii Sibiului, Banatul, Doni Milanovic (Serbia), Aurel Tamaş şi orchestra Doruri Transilvane, Petrică Mîţu Stoian, Constantin Enceanu, Niculina Stoican.

Şi la capitolul muzică uşoară, municipalitatea a adus, pentru această ediţie, trupe şi interpreţi cunoscuţi: Holograf, Andreea Bălan, Heaven, Vama, Cristina Rus, Talisman, Anna Lesko, Compact. În această seară, pe scena amplasată în faţa Teatrului, vor concerta, la ora 21.00, Heaven şi Vama. Cea de-a XVII-a ediţie a Zilelor Severinului se va încheia duminică, 26 aprilie, cu un frumos spectacol de artificii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite