Severinenii se pregătesc pentru calamităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Severinenii se pregătesc pentru calamităţi
Severinenii se pregătesc pentru calamităţi

Pompierii organizează o expoziţie de tehnici şi dotări de intervenţie

Organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, expoziţia dotărilor şi a tehnicilor de luptă împotriva dezastrelor face parte dintr-o serie de acţiuni desfăşurate cu ocazia Zilei Internaţionale de Reducere a Riscului Dezastrelor Naturale.
Pompierii mehedinţeni şi-au propus să informeze populaţia cu privire la modul de acţiune în caz de dezastru, acesta fiind şi scopul expoziţiei de mâine. Autospeciale de intervenţie, bărci de salvare, costume de protecţie antichimică, detectoare de muniţie sau echipamente de salvare la înălţime sunt doar câteva dintre dotările ce pot fi admirate la expoziţie. Evenimentul va începe la ora 9 dimineaţa, iar exponatele vor fi grupate pe standuri.

Incendiile, 80% din urgenţe

„Cei interesaţi pot vizita standurile specifice fiecărui tip de risc. Vor fi standuri pentru inundaţii, cutremur, incendiu, descarcerări, alunecări de teren şi aşa mai departe. Oamenilor li se va explica ce se foloseşte, cum se foloseşte şi li se vor acorda toate informaţiile de care sunt interesaţi“, ne-a spus Liviu Borugă, şeful Centrului Operaţional pentru Situaţii de Urgenţă. Pompierii vor organiza Ziua Porţilor Deschise, pentru ca familiile cadrelor sau cetăţenii să viziteze centrele teritoriale ISU din judeţ, inclusiv unitatea din Turnu Severin. De asemenea, Serviciul de Protecţie Civilă va organiza exerciţii de alarmare a populaţiei, în localităţile Godeanu Ilovăţ şi Vrata. În Mehedinţi, cel mai des întâlnit dezastru este incendiul.
„80% din situaţiile de urgenţă sunt incendii, izbucnite cu precădere în gospodăriile private. Urmează inundaţiile, descarcerarea de la accidente şi asanarea de muniţie rămasă neexplodată“, explică Liviu Borugă. „Oamenii au acum ocazia să se familiarizeze cu modul de lucru al cadrelor de intervenţie şi să cunoască mijloacele prin care ISU Mehedinţi poate interveni“, a spus şi Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite