Groapa de gunoi din Severin, dezafectată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Groapa de gunoi din Severin, dezafectată
Groapa de gunoi din Severin, dezafectată

Doar Primăria Căzăneşti are asigurat un nou spaţiu de depozitare

Deşi mai este doar o zi până când groapa de gunoi de la intrarea în oraş va înceta să mai funcţioneze, o singură localitate de pe raza judeţului Mehedinţi, Căzăneşti, a reuşit să încheie un contract cu o firmă de salubrizare care va asigura colectarea şi transportarea deşeurilor la noul depozit ecologic de gunoi de la Izvorul Bârzii.

„Există 63 de depozite pentru deşeuri în zonele rurale ale Mehedinţiului, dar până acum doar una s-a asigurat că va avea unde să colecteze gunoiul. Sperăm ca şi celelalte să procedeze la fel, altfel Garda de Mediu se vede nevoită să le aplice amenzi contravenţionale usturătoare“, susţine Tudor Dinu, director al Agenţiei de Protecţie a Mediului (APM) Mehedinţi.

Noul depozit de colectare, în pregătire

Depozitul ecologic va asigura colectarea deşeurilor din 67 de depozite mehedinţene, dintre care patru sunt cele urbane din Orşova, Vânju-Mare, Baia de Aramă şi Strehaia, şi se află în plin proces de pregătire. „Unul dintre cele nouă module pe care le va avea acest amplasament este deja construit în Halânga. Toate se vor construi după norme europene de funcţionare pentru acest gen de construcţie“, susţine acelaşi Tudor Dinu. În primă fază se va deschide primul modul, cu o capacitate de 2 milioane de metri cubi, urmând ca la închiderea lui să fie deschis cel de-al doilea.

Terenul va reveni în folosinţa primăriei

Directorul APM, Tudor Dinu, spune că locul pe care se întinde actuala groapă de gunoi nu va mai fi cunoscut de severineni ca fiind locul cu un miros greu de suportat, plin de muşte şi câini vagabonzi, el urmând să fie regenerat prin nivelarea terenului cu 30 de centimetri de pământ, tasarea acestuia pe cale naturală şi mecanică şi plantarea unui strat vegetal. După reabilitarea lui, terenul va reveni în folosinţa primăriei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite