şeful Serviciului de Evidenţă a Persoanei Neamţ, urmărit penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ a început urmărirea penală împotriva directorului Serviciului Public Comunitar de Evidenţă Informatizată a Persoanei (SPCEIP), Neamţ Vasile Domnica,

Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ a început urmărirea penală împotriva directorului Serviciului Public Comunitar de Evidenţă Informatizată a Persoanei (SPCEIP), Neamţ Vasile Domnica, şi a lui Ioan Bărbieru, salariat al Prefecturii.
P otrivit procurorului Stelian Olteanu, care instrumentează cazul, Vasile Domnica a primit de la Ioan Bărbieru suma de 50 de euro pentru eliberarea cărţii de identitate a unui cetăţean din Roman. Domnica a pretins 100 de euro pentru urgentarea eliberării documentului, însă salariatul Prefecturii Neamţ a păstrat o jumătate din suma cerută. La sesizarea denunţătorului, bancnota de 50 de euro a fost găsită asupra lui Ioan Bărbieru, chiar în momentul când părăsea sediul instituţiei, aceasta fiind marcată cu inscripţia "MITĂ". Bărbieru a recunoscut fapta, după ce, iniţial, găsise o altă explicaţie. De asemenea, în urma percheziţiei efectuate la domiciliul lui Domnica, anchetatorii au depistat şi cealaltă bancnotă inscripţionată.
şi-a vândut calul pentru a face rost de bani
Vasile Domnica este acuzat de luare de mită, iar Bărbieru de trafic de influenţă. În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă 12 ani, respectiv 10 ani de închisoare. Cetăţeanul din Roman care i-a denunţat pe cei doi a declarat anchetatorilor că a fost revoltat de suma prea mare cerută, pentru care a fost nevoit să-şi vândă calul. De la începutul anului, acesta este primul caz de corupţie pe bază de flagrant în rândul funcţionarilor publici din judeţul Neamţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite