Serviciu regional de intervenţie în caz de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

pentru a pune bazele unui serviciu de intervenţie regional în caz de urgenţă. Toate ISUJ-urile vor fi dotate cu echipamente ultraperformante.şefii Inspectoratului General pentru Situaţii de

pentru a pune bazele unui serviciu de intervenţie regional în caz de urgenţă. Toate ISUJ-urile vor fi dotate cu echipamente ultraperformante.
şefii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi-au propus să ajungă la un timp minim de reacţie a echipelor de salvare, în cazul unor situaţii de urgenţă. "Vrem să dezvoltăm un serviciu integrat de intervenţie în cazul situaţiilor de urgenţă, în paralel cu serviciul de ambulanţă. Dorim să ajungem la un nivel de răspuns unitar, la opt minute în cazul primului ajutor, la 15 minute pentru reanimare şi tot la 15 minute în cazul intervenţiei pompierilor", a declarat Vladimir Secară, şeful IGSU (foto stânga). Pentru a ajunge la aceste standarde, general-locotenentul Secară, împreună cu Raed Arafat (foto dreapta), iniţiatorul programului SMURD, le-a solicitat şefilor de consilii judeţene din Moldova să realizeze un parteneriat la nivel regional, pentru atragerea de fonduri structurale, în vederea dotării ISUJ-urilor. "Va trebui desemnat un consiliul judeţean care să reprezinte regiunea, astfel încât să existe o asociere la nivelul Moldovei, pentru întocmirea de proiecte şi atragerea de fonduri", a declarat Raed Arafat. Potrivit lui Secară, din cele 85 milioane de euro, Moldova ar avea nevoie de 14 milioane de euro. "Fiecare judeţ va avea 10 echipaje calificate de intervenţie, de la accidente de maşini şi până la cele nucleare. Vom dota inspectoratele cu ambulanţe care să aibă aparatură de prim ajutor ultraperformant", a explicat Raed Arafat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite