Servicile fiscale britanice anchetează circa 30 de deputaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Servicile fiscale britanice anchetează circa 30 de deputaţi
Servicile fiscale britanice anchetează circa 30 de deputaţi

Aproximativ 30 de deputaţi britanici sunt vizaţi de o anchetă a serviciilor fiscale în legătură cu cheltuielile lor, în timp ce scandalul legat de notele de plată a reieşit din nou la suprafaţă, chiar de la reluarea sesiunii parlamentare, a afirmat astăzi un purtător de cuvânt al Serviciului de Taxe şi Impozite (HMRC), citat de  AFP.

Serviciul, care confirmă informaţiile apărute în cotidianul The Daily Telegraph, a explicat că "anchetele fac parte integrantă din activitatea HMRC, pentru a se asigura că toată lumea îşi plăteşte impozitele adecvate". "O anchetă nu înseamnă neapărat că există o problemă. Majoritatea anchetelor se închid repede", a explicat purtătorul de cuvânt.

The Daily Telegraph a scris astăzi că serviciile fiscale anchetează dosarele a 27 de deputaţi, în urma dezvăluirilor privind cheltuielile excesive ale unui mare număr de membri ai Camerei Comunelor.

Scopul anchetelor este de a stabili dacă deputaţii au încălcat legislaţia fiscală, având în vedere că ei nu sunt scutiţi de impozite pe cheltuieli decât dacă acestea sunt legate "total, necesar şi exclusiv" de funcţiile lor parlamentare.

Orice cheltuială considerată de HMRC ca neesenţială ar putea fi impozitată cu 40 %, sumă la care s-ar putea adăuga dobânda şi o amendă, potrivit The Daily Telegraph.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite