Serviciile secrete pot folosi judecători şi ziarişti sub acoperire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciile secrete vor putea folosi în continuare judecători, ziarişti sau sindicalişti ca ofiţeri sub acoperire. Acest lucru este posibil după ce preşedintele Comisiei de apărare din Camera

Serviciile secrete vor putea folosi în continuare judecători, ziarişti sau sindicalişti ca ofiţeri sub acoperire. Acest lucru este posibil după ce preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, democrat-liberalul Costică Canacheu, a respins printr-un tertip procedural un amendament al PNL la Statutul ofiţerului de informaţii.

Deputatul liberal George Scutaru a propus introducerea în Statut a unui articol potrivit căruia serviciilor speciale li se interzice “folosirea reprezentanţilor personalului autorităţii puterii legislative, executive şi judecătoreşti, precum şi a reprezentanţilor organizaţiilor mass-media, sindicale, politice sau religioase ca ofiţeri sub acoperire ai autorităţii informative sau de securitate”.

Scutaru ne-a declarat, ieri, că preşedintele PDL al Comisiei de apărare a trimis la juriştii forului legislativ raportul asupra acestui act normativ fără să supună la vot admiterea sau respingerea mai multor amendamente, printre care şi cel amintit.

O altă propunere eliminată “din oficiu” de Canacheu este, potrivit deputatului PNL, cea prin care persoanele care acordaseră sprijin ofiţerilor de securitate, la solicitarea acestora, nu mai erau obligate să păstreze secretul asupra aspectelor care au făcut obiectul cererii.

„Toate amendamentele despre care vorbeşte domnul Scutaru au fost dezbătute încă de la primele şedinţe ale Comisiei şi au rămas în suspensie pentru o perioadă de timp. În şedinţele finale, noi nu am făcut decât să înregistrăm care dintre amendamente au fost respinse şi care admise”, a spus Costică Canacheu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite