Servicii universitare şi financiare pentru clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

proiect grandios, care l-a luat prin surprindere pe edilul-şef.Consiliul Civic Local Cluj a marcat ieri împlinirea a doi ani de existenţă, printr-un bilanţ prezentat în Sala de Sticlă a

proiect grandios, care l-a luat prin surprindere pe edilul-şef.
Consiliul Civic Local Cluj a marcat ieri împlinirea a doi ani de existenţă, printr-un bilanţ prezentat în Sala de Sticlă a primăriei, în faţa oficialităţilor locale, judeţene şi a reprezentanţilor celor 60 de ONG-uri care l-au creat. Potrivit preşedintelui CCL, Iosif Pop, în cei doi ani de monitorizare a activităţii consiliului local, au fost formulate peste 100 de propuneri strategice şi amendamente, din care doar 4 nu au fost luate în considerare, restul fiind preluate, în diferite faze de aplicare. CCL este o organizaţie civică informală, unică în România, care şi-a propus să reprezinte vocea societăţii civile clujene, exprimându-se ca o alternativă simbolică, civilă şi apolitică a consiliului local.

Monitorizare şi propuneri preluate
Potrivit Anei Luduşan, preşedinte LADO, în activitatea CCL au fost desfăşurate campanii de consultări publice, în procesul elaborării deciziilor publice, a transparenţei şi eficienţei activităţii administraţiei publice locale şi au fost monitorizate peste 2.800 de hotărâri de consiliu local, militându-se pentru disciplină în urbanism, o mai bună gestionare a patrimoniului public, transparenţă în serviciile publice, mutarea accentului pe decizii strategice.

Centru financiar-bancar regional
Cel mai important proiect propus de societatea civilă este cel de dezvoltare, la Cluj-Napoca, în următoarele decenii, a unui centru financiar-bancar regional. Potrivit lui Iosif Pop, într-o locaţie adiacentă centrului oraşului, pe malurile Someşului, pe circa 15 hectare, ar putea fi ridicate 15-20 de clădiri de tip zgârie-nori, de până la 30 de etaje, care vor fi destinate serviciilor multinaţionale financiare, de consultanţă, proiectare, cercetare, dezvoltare şi administrare a afacerilor. Pop a prezentat un calendar al asumării şi dezvoltării proiectului, care s-ar finaliza în următorii 10 ani, profitându-se de oportunităţile de autostradă, aeroport, centuri ocolitoare, dezvoltare hotelieră, universităţi, parcări. Proiectul estimat ar fi cotat la suma de 350 milioane de euro. Primarul Emil Boc s-a arătat surprins de proiect, având în vedere că terenul se află în proprietate privată, dar s-a arătat gata să-l susţină, la fel ca şi preşedintele Consiliului judeţean, Marius Nicoară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite