Servicii auto la negru în Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa serviciilor auto din Timişoara este în ilegalitate. Din 40 de spălătorii verificate anul acesta, doar patru sunt legale. Aceeaşi situaţie este şi în privinţa unităţilor service.

Piaţa serviciilor auto din Timişoara este în ilegalitate. Din 40 de spălătorii verificate anul acesta, doar patru sunt legale. Aceeaşi situaţie este şi în privinţa unităţilor service. Doar un service este legal, din 30 verificate.

PUG expirat

Serviciile auto sunt în ilegalitate din cauza Planul Urbanistic General expirat. Conform PUG, din 2002, serviciile auto nu pot funcţiona în zone de locuit. Primăria nu are însă pârghii pentru a închide pe cei care nu respectă PUG-ul. "Dăm amenzi, dar legea comerţului nu este clară", spune şeful serviciului Comerţ din Primăria Timişoara, Adrian Ilin.

Timişorenii care au case lângă spălătorii cred că afacerile ar trebui închise. "Este o gălăgie continuă. Nu poţi să te odihneşti", a declarat Emerich Kindling. Adrian Ilin a mai spus că serviciile auto trebuie scoase la periferie. Şoferii nu sunt de acord. "Nu mi-ar conveni să mă duc dintr-un capăt în altul al oraşului să spăl maşina", spune Tabita Guţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite