Sergiu Băhăian şi complicii săi rămân în arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins, vineri, recursul omului de afaceri Sergiu Băhăian la decizia prin care acesta fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru că ar fi comandat omorârea a patru persoane.

Instanţa a respins şi recursurile celor trei presupuşi complici în dosarul privind infracţiunile economice - Gheorghe Teleagă, Eduard Mărculescu şi Mihai Dăscălete -, urmând ca toţi să rămână în arest preventiv.

Băhăian a declarat, vineri, în faţa judecătorilor, că nu este vinovat de crimă şi nici de infracţiunile economice de care este acuzat, dar că există o mare presiune din partea mass-media.

Apărătorul omului de afaceri Sergiu Băhăian a susţinut nevinovăţia clientului său şi a afirmat că dosarul procurorilor nu dovedeşte că cei patru inculpaţi reţinuţi s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat.

Magistraţii Tribunalului Ialomiţa au emis, pe 17 ianuarie, mandat de arestare preventivă pe numele lui Băhăian, într-un dosar privind fraude economice.

Alături de Sergiu Băhăian au mai primit mandate de arestare preventivă, tot pentru 29 de zile, trei presupuşi complici - Gheorghe Teleagă, Eduard Mărculescu şi Mihai Dăscălete -, acuzaţi de comiterea unor infracţiuni de natură economică în dauna unor societăţi comerciale, prin achiziţionarea de produse pe care nu le-au mai plătit.

În total, potrivit avocatului din oficiu Alexandru Boboc, ar fi vorba de 34 de firme păgubite, prejudiciul fiind de peste 500 de miliarde de lei.

Sergiu Băhăian, suspectat că ar fi ordonat asasinarea a cel puţin patru persoane care au lucrat pentru el, a fost reţinut, pe 16 ianuarie, pentru 24 de ore, într-un dosar privind infracţiuni economice, instrumentat de DIICOT Slobozia.

Conform şefului DIICOT Constanţa, în urma cercetărilor efectuate a reieşit că Băhăian şi Şlepac au iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat, la care au aderat Adrian Grigoraş, Lucian Cernat, Emilian Leinte, Ionel Ulezu, Petrică Captalan şi fraţii gemeni Marin şi Petre Piciog, toţi din judeţul Constanţa.

Pe numele unor membri ai grupului au fost înfiinţate sau preluate, la iniţiativa lui Sergiu Băhăian, circa 40 de societăţi comerciale prin intermediul cărora au achiziţionat mărfuri pentru care au făcut plăţi cu instrumente de plată fără acoperire bancară.

Scopul era obţinerea unor finanţări prin gajarea aceluiaşi bun în mai multe rânduri, la diverse bănci, precum şi achiziţionarea în sistem leasing de autoturisme prin intermediul unei firme înfiinţate pe o identitate fictivă, producând un prejudiciu total de 800.000 de euro.

Cernat, Leonte, Ulezu şi Captalan au fost, apoi, omorâţi pentru a nu divulga autorităţilor modalitatea ilicită în care s-au desfăşurat activităţile comerciale.

În 2006, primul dintre aceştia a fost sedat şi aruncat în Dunăre de pe podul rutier de la Cernavodă, următorul a fost lovit cu ciocanul în cap, iar corpul a fost aruncat în Canalul Dunăre - Marea Neagră, fapta petrecându-se în 2008.

În acelaşi an, au fost omorâţi alţi doi, fiind îngropaţi de vii în curtea caselor altor membri ai grupului infracţional, după ce unul a fost sedat, iar altul lovit cu o bâtă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite