Sergiu Nicolaescu şi-a dat demisia din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei de Cultură a Senatului, senatorul Sergiu Nicolaescu, şi-a dat demisia din Partidul Social Democrat (PSD).

Sergiu Nicolaescu a făcut anunţul la şedinţa grupului PSD din Senat.

Potrivit unor surse social-democrate, reacţia lui Sergiu Nicolaescu de a demisiona din PSD vine după ce unii lideri ai partidului i-ar fi sugerat să renunţe la funcţia de preşedinte al Comisiei de cultură din Senat.

Aceleaşi surse susţin că, în interiorul PSD, asupra lui Nicolaescu plutea suspiciunea că a bătut palma cu PDL pentru a le susţine anumite proiecte de lege, referitoare la cinematografie şi la mass-media. Înţelegere pe care Nicolaerscu ar fi făcut-o pentru a găsi sprijin din partea Puterii pentru proiectele sale cinematografice.

„Am văzut că anumite proiecte de lege ale PDL treceau la Senat unde Puterea nu mai are majoritatea. Şi atunci s-a făcut o anchetă internă în partid ca să vedem de ce se întâmplă aşa. Şi a reieşit că domnul Nicolaescu susţinea punctele de vedere ale PDL”, au povestit sursele citate. După anchetă, Nicolaescu ar fi purtat o discuţie cu anumiţi social-democraţi care i-au explicat că trebuie să sprijine iniţiativele partidului din care face parte.

„I-am spus că dânsul are interese legate de cinematografie, dar şi partidul are nişte interese care trebuie apărate”, susţin surse din PSD. Potrivit acestora, lui Nicolaescu i s-ar fi propus săptămâna trecută să se retragă din fruntea Comisiei pentru cultură şi a aaceptat. „Azi a venit însă şi ne-a anunţat că demisionează din partid. Cred că e o reacţie de supărare”, au mai spus sursele citate.

Numele vehiculat pentru a prelua şefia Comisiei de cultură din Senat este cel al senatorului PSD Olguţa Vasilescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite