Serbări cu multă zăpadă şi surprize în Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pârtiile de schi au fost luate cu asalt de ardeleni la sfârşitul trecut de săptămână. Pe lângă zăpada abundentă, căzută în tot timpul zilei de sâmbătă, participanţii la manifestări

Pârtiile de schi au fost luate cu asalt de ardeleni la sfârşitul trecut de săptămână. Pe lângă zăpada abundentă, căzută în tot timpul zilei de sâmbătă, participanţii la manifestări au avut parte de numeroase alte surprize plăcute.
Dacă pe Feleac şi la Arieşeni serbările au fost organizate în premieră, la pârtia din Băişoara au deja o tradiţie de cinci ani. Peste 400 de elevi din 16 judeţe s-au întrecut la probe serioase şi amuzante, slalom, viteză, spart de baloane, trenuleţ şi altele. Potrivit primarului din Băişoara, Minodora Luca, participanţii au depăşit numărul de 6-7 mii de persoane, având în vedere că doar în cabanele private, înţesate de oaspeţi, intră aproape 3000 de vizitatori. A fost organizată o competiţie pe sanie a vip-urilor, la care s-au aliniat, alături de ziarişti, deputatul Mircea Giurgiu şi primăriţa din Chinteni, Maria Suciu, după care vânătorii de munte au simulat pe schiuri o eliberare de ostatici. Concurenţii din Harghita, Bistriţa şi Covasna şi-au împărţit premiile în clasamentul general, demonstrând că nu este întâmplătoare poziţia lor geografică montană. Festivitatea de decernare a premiilor a fost amânată cu trei ore, la ora 19, pentru ca ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, să poată ajunge de la Facultatea de Mecanică din Cluj, unde susţinea examenele de iarnă la Rezistenţă, cu studenţii clujeni. Când a sosit, ministrul le-a depănat participaţilor la serbări, de la microfon, amintiri din tinereţea studenţească, atunci când în Băişoara, aflată la 50 de km de Cluj, era doar o singură cabană şi parcurgea o însemnată distanţă pe jos, pentru o partidă de schi, instalaţiile de cablu nefiind încă montate.
Participanţii la serbările din Băişoara au mai avut parte şi de alte surprize din partea organizatorilor. La baza pârtiei din centrul staţiunii erau înşirate autoturismele firmei de vânzări a liderului PSD Ioan Rus, distracţia turiştilor fiind să se strecoare printre ele, cu sănii sau schiuri. La doi paşi de maşini şi scena improvizată, după spectacolul folcloric, dans şi muzică uşoară şi recitalul Semnal M, au urmat un foc uriaş de tabără şi focuri de artificii.
La Arieşeni, pe postul de mega-vip s-a situat ministrul apărării, Teodor Atanasiu, care a asistat la numeroasele competiţii trăsnite, printre care fotbal şi alergare desculţ în zăpadă şi în saci. La mâncatul de vişli, o specialitate locală, s-a detaşat chiar primarul localităţii, Marin Jurj. Organizatorii serbărilor de pe pârtia din Feleac-Cluj au atribuit numeroase premii câştigătorilor unor concursuri de schi, desfăşurate aici timp de o lună, pe mai multe categorii. Şi în Maramureş s-a schiat din plin, la Izvoare, Mogoşa sau Borşa, chiar dacă, din cauza ninsorii abundente, s-a circulat mai greu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite