Sentinţe negociate de Poliţie, la brutărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul Renu e acuzat că a promis rezolvarea unui caz printre cozonaci. Ofiţerul a fost monitorizat jumătate de an de SRI şi de foştii colegi de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate.

După 24 de ani de Poliţie, comisarul-şef Viorel Renu a fost arestat, sâmbătă, pentru complicitate la trafic de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă şi favorizarea infractorului.

Renu, fost şef al Biroului de Investigaţii Criminale din Poliţia Timişoara, este acuzat că a promis mamei unui deţinut, arestat pentru trafic de persoane, rezolvarea eliberării acestuia din Penitenciarul Timişoara.

„Viorel Renu a promis obţinerea strămutării cauzei lui Shein Iacob la instanţele din Oradea sau Deva unde acesta a spus că are oameni şi poate interveni pentru eliberarea acestuia”, se arată în motivarea mandatului de arestare eliberat de Curtea de Apel Timişoara.

Covrigi cu şpagă

Femeia care l-a dat pe mâna procurorilor anticorupţie susţine că primele întâlniri şi negocieri cu poliţistul au avut loc în brutăria patronată de nevasta ofiţerului, aflată în centrul Timişoarei. Anchetatorii susţin că Renu i-a intermediat mamei deţinutului întâlnirea cu un avocat din Oradea, Tiberiu Tiba, şi a participat la negocierea şpăgii.

„1.000 de euro reprezentau onorariul avocatului şi 1.000 erau cheltuilelile de deplasare. Restul de 5.000 de euro erau destinaţi celui care rezolva problema la Bucureşti, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată în actul acuzării.

Avocatul a primit un avans de 2.000 de euro, restul şpăgii urmând să fie achitat după pronunţarea sentinţei favorabile. Shein nu a obţinut sentinţa promisă, iar mama acestuia a cerut şpaga înapoi.

Avocatul Tiba i-a restituit 1.500 de euro, iar 500 de euro urmau să fie înapoiaţi prin intermediul poliţistului.  Tiba i-a spus femeii că a eşuat pentru că, la Bucureşti, i s-au cerut 15.000 de euro pentru rezolvarea sentinţei. Renu va părăsi, azi, arestul Poliţiei Timiş şi va fi transportat la Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite