Sentinţa germană prin care Fink a devenit fiul lui I. C. Drăgan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mike Fink (38 de ani), fiul "nerecunoscut" al lui Iosif Constantin Drăgan, cere în instanţă recunoaşterea în România a unei sentinţe pronunţată de Curtea de Apel din Berlin. Magistraţii

Mike Fink (38 de ani), fiul "nerecunoscut" al lui Iosif Constantin Drăgan, cere în instanţă recunoaşterea în România a unei sentinţe pronunţată de Curtea de Apel din Berlin. Magistraţii germani l-au declarat pe Mike Fink în data de 15 aprilie 2005 ca fiind fiul miliardarului Drăgan.

Conform sentinţei, Mike Fink şi mama sa, Alexandra Fink, au depus la dosar o serie de documente şi fotografii din care reiese că "pârâtul (I.C. Drăgan - n.r.) l-a susţinut fără dubiu, foarte darnic pe reclamant (Mike Fink - n.r.) până în 1995/96 ca pe aproape propriul copil în diferiţii săi paşi de formare până la înstrăinarea definitivă după căsătoria pârâtului cu românca Daniela Guşă". Instanţa a apreciat că "pârâtul a trăit neîndoielnic în concubinaj cu mama în perioada legală de concepere".

Drăgan a refuzat testul ADN

Iosif Constantin Drăgan a refuzat efectuarea testului ADN, iar instanţa a apreciat că acesta s-a sustras strângerii de probe care ar fi putut dovedi "excluderea descendenţei reclamantului". Instanţele din România au respins cererea formulată de Fink, prin care acesta solicita recunoaşterea în România a efectelor hotărârii judecătoreşti din Berlin.

Instanţa supremă a decis însă rejudecarea cauzei, astfel că odată cu intrarea României în Uniunea Europeană orice sentinţă judecătorească pronunţată în Spaţiul Schengen trebuie recunoscută. Miliardarul Iosif Constantin Drăgan a decedat în urmă cu două săptămâni, la vârsta de 91 de ani. El mai are trei copii legitimi cu Veronica Guşă de Drăgan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite