Senatul a ratificat acordul de împrumut cu Japonia pentru extinderea reţelei de metrou către Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatul a ratificat miercuri Acordului de împrumut cu Japonia în vederea extinderii reţelei de metrou până la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", în valoare de aproximativ 370 de milioane de euro.

Acordul, semnat la Tokyo pe 10 martie 2010 între România şi Agenţia Internaţională de Cooperare a Japoniei, prevede împrumutul unei sume de aproximativ 370 de milioane de euro, în vederea extinderii reţelei de metrou până la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă". Lucrările ar urma să fie finalizate în 2019. Împrumutul va fi disponibilizat în tranşe, într-o perioadă de până la 11 ani, dobânda agreată de cele două părţi fiind de 1,7% pe an.

Senatul a fost Cameră decizională.

Potrivit expunerii de motive, se preconizează că aceste lucrări de infrastructură vor creşte cu aproximativ 30% numărul de locuri de muncă în zona Bucureşti - Otopeni, scăderea poluării în zonă şi creşterea numărului de călători cu metroul cu aproximativ 20%. Lucrările vor crea şi aproximativ 830 de locuri de muncă, în primă fază.

Totodată, senatorii au mai ratificat miercuri şi Acordul de împrumut şi finanţare între KfW, Frankfurt pe Main şi România, pentru un împrumut de 3.000.000 euro şi o contribuţie financiară de 2.000.000 euro pentru reabilitarea cartierelor istorice ale Timişoarei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite