Cătălin Voicu: "Am interdicţie să părăsesc localitatea şi să vorbesc cu lideri din PSD"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost ridicat vineri dimineaţă şi dus la DNA pentru audieri în privinţa unor fapte de corupţie, potrivit unor surse judiciare.

UPDATE: Senatorii PSD cer explicaţii de la Cătălin Predoiu, ministrul interimar al Justiţiei,  privind reţinerea lui Voicu

Grupul senatorial al Partidului Social-Democrat cere explicaţii de la ministrul interimar al Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru reţinerea lui Cătălin Voicu. Senatorii PSD consideră comportamentul DNA "unul abuziv".

Senatorii PSD vorbesc despre "reţinerea şi audierea senatorului Cătălin Voicu", care s-ar fi produs cu încălcarea Constituţiei şi a Legii nr. 96/2006, privind statutul deputaţilor şi senatorilor şi acuză DNA că nu a respectat legislaţia, potrivit comunicatului de presă remis de aceştia.

Colegii senatori ai lui Voicu fac trimitere la articolele din Constituţie şi din Statut care prevăd că deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Reglemetările mai stabilesc că ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei.

UPDATE: Un judecător, pe lista persoanelor pe care Voicu nu are voie să le contacteze

Numele unui judecător se află pe lista persoanelor cu care senatorul Cătălin Voicu are interdicţie să ia legătura, potrivit unor surse judiciare citate de NewsIn. ACeleaşi surse au precizat că pe aceeaşi listă sunt şi doi avocaţi.

Unul dintre cei doi avocaţi este Cezar Bivolaru, spun aceleaşi surse.

Cezar Bivolaru a declarat că s-a prezentat şi el la DNA dimineaţă, în calitate de avocat al senatorului, însă nu i s-a permis să-l reprezinte pe Voicu, din cauza interdicţiei impuse social-democratului de a se întâlni cu el. Acesta a precizat că este imposibil să fie respecattă această interdicţie deoarece  birourile lor de avocaţi sunt în aceeaşi clădire şi este imposibil ca ei să nu se întâlnească şi, în plus, lucrează la dosare comune cu senatorul ca avocaţi.

UPDATE 16.05  Cătălin Voicu : "Nu am avut niciodată dosar penal, nici măcar o amendă de parcare. Am fost acuzat că aş fi influenţat anumite persoane , dar nu s-a spus cine sunt acestea. Nu am fost niciodată anterior citat"

"Am precizat ce s-a întâmplat.  Am fost blocat de o maşină de poliţie, am fost încercuit. Mi s-a arătat o hârtie, au spus că nu are importanţă că sunt senator. Am fost condus în maşina oficială şi atât. Nu ştiu dacă era mai bine să mă opun, să iasă ceva urât. ",  a declarat generalul Voicu.

Cătălin Voicu are interdicţie să se întâlnească să discute cu anumiţi colegi de partid, care ar fi implicaţi în dosarul în care senatorul este acuzat de trafic de influenţă.

De asemenea, senatorul PSD a afirmat că : "Am interdicţie să părăsesc localitatea, dar ce mi se pare ciudat, este că mi se interzice să iau legătura cu Năstase Ion, Viorel Hrebenciuc,  Marian Vanghelie, Cezar Bivolaru, Dan Ioan Popescu. Aceste persoane nu au nicio legătură cu dosarul de faţă."

UPDATE 15.17 Procurorii DNA i-au interzis senatorului PSD să părăsească localitatea pentru o perioadă de 30 de zile.

UPDATE 14.47 Cătălin Voicu a părăsit sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, el confirmând că a fost pus sub învinuire de procurori, dar nu a dorit să dezvăluie acuzaţiile care i se aduc.

Voicu a declarat, că acest dosar nu are legătură cu numirea a doi adjuncţi la Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI şi nici cu primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a declarat că procurorii anticorupţie efectuează acte procedurale în acest caz şi că mai multe detalii nu se pot oferi, pentru a nu fi afectată ancheta.

UPDATE 14.00 Traian Băsescu: "Cine crede că preşedintele se ocupă cu trimiteri la DNA este cel puţin copil"

Întrebat cum comentează "cazul Voicu", Băsescu a declarat la Bruxelles, într-o conferinţă de presă la finalul Consiliului European de iarnă: "Mă gândesc că este vorba despre senatorul Voicu, nu?". Şeful statului a apreciat, zâmbind, că aceluia care ajunge la DNA "i se pare că-l ajunge dictatura".

"Dacă cineva crede că preşedintele se ocupă cu chemările la DNA este cel puţin copil", a zis şeful statului, potrivit căruia "probabil au rămas cu nişte reflexe de când erau la guvernare".

Traian Băsescu a zis că a văzut vineri dimineaţă în sinteza de presă un titlu conform căruia un şef al unui serviciu de comunicaţii şi-ar fi sporit averea în timpul mandatului său şi un alt titlu din presă conform căruia "Băsescu vrea să-i momească pe liberali cu Mugur Isărescu".

"De unde până unde tipul acesta de a lega totul de Băsescu. Până şi cei suspectaţi de infracţiuni se pare că sunt chemaţi la DNA de Băsescu. Unora le creşte averea datorită mandatului lui Băsescu. Alţii inventează premieri datorită lui Băsescu. Poate că un nivel de minimă decenţă în relaţiile presei cu preşedintele României ar trebui să existe", a precizat şeful statului.

UPDATE 12.50 Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost adus la DNA pentru a fi audiat într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, iar procurorii urmează să decidă dacă îl vor reţine, pe numele său nefiind încă emisă o ordonanţă de reţinere.

UPDATE 12.16 - "Am fost arestat din faţa casei. Eram în maşina senatorială, am fost blocat de o maşină de poliţie şi scos cu forţa. Mi s-a spus că dacă mă opun o să-mi pună cătuşele. Nu am dat nicio declaraţie procurorilor DNA, pentru că îmi aştept avocatul. Nu ştiu de ce am fost arestat, dar gândiţi-vă că în acest moment Comisia de Apărare din Senat, al cărei vicepreşedinte sunt, l-a audiat pe directorul STS, Marcel Opriş, iar noi vrem să continuăm cercetările", a declarat Cătălin Voicu, pentru NewsIn.

UPDATE 12.02- "Este legat de reconcilierea de care a tot vorbit domnul Băsescu. Este ciudat că exact acum se întâmplă totul. Nu poţi să salţi de pe stradă un senator al României ca şi cum ar fi ultimul borfaş" a comentat, potrivit Antena3, Viorel Hrebenciuc, cu privire la aducerea lu voicu la DNA.

Cătălin Voicu este vicepreşedintele Comisiei pentru Apărare din Senat.

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a declarat pentru Agerpres că procurorii anticorupţie efectuează acte procedurale în acest caz şi că mai multe detalii nu se pot oferi pentru a nu fi afectată ancheta.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere completate, senatorul are în proprietate doar un teren agricol de 4,9 hectare în comuna Călugăreni din judeţul Giurgiu, moştenit în anul 1996 de soţia sa.

El a precizat în declaraţia de avere că locuieşte împreună cu părinţii săi în imobilul proprietate a acestora. Politicianul are două maşini, un Peugeot 106 cumpărat în 1996 şi un BMW X3 achiziţionat în 2006.

Voicu a fost ales senator în Colegiul 9 din Bucureşti în urma scrutinului din 30 noiembrie 2008.

În legislatura 2004 - 2008, Voicu a fost deputat.

Numele lui Cătălin Voicu a fost vehiculat pentru portofoliul Ministerului Administraţiei şi Internelor în Guvernul PSD-PDL, în decembrie 2008. El este considerat un apropiat al lui Marian Vanghelie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite